Vrácení poškozeného zboží

• (neregistrovaný)

7. 9. 2015 10:32

Zdravím Vás, mám tu potíž se zákazníkem, který odstupuje od kupní smlouvy ale zboží přišlo zpět poškozené. Úroveň zabalení do originálního obalu byla vesměs dobrá, ale všechny sáčky rozervané a polystyrenová výplň slepená izolepou. Takže přístup zákazníka k výrobku nebyl dvakrát vybíravý. Samotný výrobek má sice malé poškození, ale dle opravny je náprava škody 80% hodnoty celého zboží, nemluvě o tom, že víceméně tímto poškozením i skončila záruka.
    Zboží z prodejny odcházelo originál zabalené (takže nikdo neví co je uvnitř), zákazník to měl u sebe cca týden a pak se rozhodl ho vrátit.
    Vinu popírá i když jeho přístup je opět poněkud nestandardní.
    Pachatel je tedy zcela neznámý. Mohlo se to rozbít při přepravě, mohl to zákazník rozbít sám, nikdo neví. Fotky z příjmu zboží máme, zákazník fotky ze zabalení nebo příjmu nemá.
    Co s tím? Je to tvrzení proti tvrzení... Děkuji MP

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 9. 2015 10:36

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Vrácení poškozeného zboží
      Sice nejsem obchodník, takže nevím, zda Vás moje odpověď zajímá.
      Nejde o tvrzení proti tvrzení. Fotky je dobré mít, ale není to podmínkou uznání reklamace. Chápu V8s jako obchodníka, jsou v tom peníze. Ale to není všechno, není nad dobrou pověst obchodníka a Vaše rozhodnutí o takové reklamaci bude i reklamou pro Vás. Bude neplacená, a záleží jen na Vás , jaká bude jestli negativní, která se šíří rychle nebo dobrá, která Vám vše může vynahradit.

• 7. 9. 2015 10:42

MP1 (neregistrovaný)

Zde nejde o stokoruny ale mnoho tisíc.
      V případě, že to zákazníkovi upadlo či s tím jinak špatně manipuloval a já mu ještě poděkuji a vyjdu vstříc, to mi nepřijde zrovna zdravý přístup.

• 7. 9. 2015 10:44

JiřinaH. (neregistrovaný)

Počkejte na radu právníka, určitě se ozve.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).