Vyčištění účtů

• (neregistrovaný)

7. 9. 2015 14:36

Moc prosím o radu jakým způsobem se "zbavit" zůstatků na účtech. Účetnictví jsem převzala, "visí" tam malé částky na 321, 331 a 336. Na sociálce a ZP je vše v pořádku (nevím jak to, ale není tam žádný dluh). Větší problém je však na účtu 324 a 365. Je možné na základě prohlášení společníka (účet 365) a firmy, která poskytla provozní zálohu, že nepožaduji její vrácení nějak tyto částky zrušit? Pokladna je nolová a bankovní účet v mínusu - jednatelé nebyli schopni tento účet zrušit ještě předtím než poplatky "sežraly" veškeré zůstatky.
    Jedná se mi o to, že by se pak snad tato společnost dala prodat. Už více jak 5 let nic neprovozují, a já jen musím každý rok podávat daňová přiznání a dělat uzávěrky. Prakticky se tam jen přepočítávají kurzové rozdíly (ta 324 a 365 jsou v EUR).
    Poradí mi někdo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 9. 2015 14:54

Veronikaa (neregistrovaný)

Re: Vyčištění účtů
      Dobrý den,

můžete tyto účty dodanit a zaúčtovat do podrozvahové evidence. Bohužel bude muset někdo nalít peníze do společnosti, aby si zaplatila daňovou povinnost, pokud tedy nemáte neuplatněné daňové ztráty z minulých zdaňovacích období, které by vám snížili daňový základ.
      Pokud by některý ze společníků opět vložil např. půjčku na zaplacení daně, znovu budete mít závazek vůči společníkovi.

• 7. 9. 2015 16:17

Tatiana (neregistrovaný)

Děkuji za názor. Toto mne také napadlo - vystavit fiktivní fakturu a tuto "uhradit" tou zálohou. Bohužel mělo se to udělat dříve, kdy bylo možné uplatnit daňovou ztrátu. Asi to nechám být, ať se starají jednatelé. Chtěla jsem jenom pomoci.

• 8. 9. 2015 8:58

alen1 (neregistrovaný)

Pořád ještě žasnu k čemu všemu se účetní je schopná propůjčit - klidně vystaví fiktivní fakturu.
      To nemá ani základní pud sebezáchovy?
      Nikdo z majitelů ani jednatelů to neocení a navíc v případě problémů to hodí a právem na ni.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).