Re: Vyčištění účtů
Dobrý den,
můžete tyto účty dodanit a zaúčtovat do podrozvahové evidence. Bohužel bude muset někdo nalít peníze do společnosti, aby si zaplatila daňovou povinnost, pokud tedy nemáte neuplatněné daňové ztráty z minulých zdaňovacích období, které by vám snížili daňový základ.
Pokud by některý ze společníků opět vložil např. půjčku na zaplacení daně, znovu budete mít závazek vůči společníkovi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2015 14:36
Moc prosím o radu jakým způsobem se "zbavit" zůstatků na účtech. Účetnictví jsem převzala, "visí" tam malé částky na 321, 331 a 336. Na sociálce a ZP je vše v pořádku (nevím jak to, ale není tam žádný dluh). Větší problém je však na účtu 324 a 365. Je možné na základě prohlášení společníka (účet 365) a firmy, která poskytla provozní zálohu, že nepožaduji její vrácení nějak tyto částky zrušit? Pokladna je nolová a bankovní účet v mínusu - jednatelé nebyli schopni tento účet zrušit ještě předtím než poplatky "sežraly" veškeré zůstatky.
Jedná se mi o to, že by se pak snad tato společnost dala prodat. Už více jak 5 let nic neprovozují, a já jen musím každý rok podávat daňová přiznání a dělat uzávěrky. Prakticky se tam jen přepočítávají kurzové rozdíly (ta 324 a 365 jsou v EUR).
Poradí mi někdo?