Re: příjem dle §7paušál a §9skutečné vý
Dobrý den, Váš dotaz mě zaujal a jestli jsem dobře pochopila zákon, tak je to možné - viz. níže., když výdaje nepřekročí příjmy a když jsou příjmy alespoň šestinásobek min. mzdy... Š.
(4) Daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6, 7, 8 nebo § 9 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy; u poplatníka, který má příjmy pouze podle § 9 nesmí výdaje převýšit tyto příjmy. Do těchto příjmů se nezahrnují příjmy od daně osvobozené, příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně s výjimkou příjmů, u nichž se uplatní postup dle § 36 odst. 7 nebo 8 a příjmy, které jsou podle § 38f vyjmuty ze zdanění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 9. 2015 16:06
Prosím o kontrolu:
pokud mám příjem dle §7 800tisíc kč, uplatním výdaje procentem z příjmu 80%, dílčí základ dle §7 bude tedy 160tisíc Kč. Pokud budu mít příjem dle §9 z pronájmu 161tisíc Kč, uplatním skutečné výdaje ve výši 0Kč;dílčí základ dle §9bude 161tisíc Kč,tak bych měl mít nárok na daňový bonus na 3děti?
děkuji moc předem
PeCH