Insolvence - pomoc!

• (neregistrovaný)

9. 9. 2015 15:47

dobrý den, prosím zkušené kolegy - mám zaměstnance, kterému jsme doposud deponovali srážky(nepř.exekuce), neboť se přihlásil do insolvenčního řízení. Dnes - 5měsících - přišlo rozhodnutí soudu, že toto schvaluje s tím, že plátci mzdy přikazuje provádění srážek,ze mzdy, a to od data doručení rozhodnutí! . Výplatní termín máme v pátek,zítra se měly již spočítané a odsouhlasené mzdy zasílat lidem na účet. Je nutno předělat již vypočítané mzdy nebo lze až příští měsíc, když na soudním příkazu je termín úhrady první splátky až 31/10/2015? obávám se, že tento termín spíš směřuje na insolv.správce, který bude přerozdělovat námi zaslané srážky.
    Děkuji velmi za radu, je to naše první insolvence......
    Ještě dotaz - musíme kontaktova ins.správce ohledně deponovaných srážek nebo máte zkušenosti, že se ozývá sám? díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 9. 2015 15:52

RenataH (neregistrovaný)

Re: Insolvence - pomoc!
      vzhledem k tomu, že mzdy ještě nemáte uzavřené a poslané, vypočítejte srážku na insolvenci již v této výplatě. Insol.správce konaktuji, nečekám, až se ozve.

• 9. 9. 2015 18:47

Kara (neregistrovaný)

Byla jsem v podobné situaci, volala jsem o vysvětlení ins. správci ohledně toho termínu splátky, takže u Vás bych to viděla na výpočet ins. srážky až ze mzdy za září,což znamená, že do konce října dostane ins. správce tu první splátku. A dohodnete s ním, co s deponovanou částkou. Teď už bych mzdy určitě nepředělávala.

• 10. 9. 2015 13:25

inkaa (neregistrovaný)

děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).