Fotbalový klub - účetnictví

• (neregistrovaný)

14. 9. 2015 10:08

dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, vesnický fotbalový klub, jakožto žadatel dotací přešel od letošního roku na podvojné účetnictví. Můj dotaz - pokud provozuje po dobu zápasů bufet - má příjmy i výdaje podléhající dani, platí elektriku, další výdaj podléhající dani, je povinen podávat daňové přiznání? Můj odhad je, že nemusí, že to nejsou příjmy ani výdaje z podnikatelské činnosti, když je to spolek. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 9. 2015 10:50

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: fotbalový klub - účetnictví
      Zda je povinnost podávat daňové přiznání uvádí § 38mb ZDP.

Nevím, kam máte podle stanov zařazen "bufet". Zda do hlavní činnosti nebo do hospodářské činnosti.

Neziskovky jsou poměrně složité na zdaňování a tím i na účtování.

Doporučuji nastudovat minimálně § 18a, § 19 a § 19b ZDP.

Navíc Andrej připravuje elektronickou evidenci tržeb. Možná mu budete hlásit každý prodaný párek a prodané pivo. Předpis je zatím velmi nejasný a neschválený.

Hezký den!

• 14. 9. 2015 10:58

lenkaba (neregistrovaný)

hlavní činností klubu je fotbal, pochybuju, že by byl i bufet, to je jen pro pohodlí fanoušků, ale zeptam se. Jinak děkuji za odpověď

• 14. 9. 2015 14:24

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Lenko,

také se domnívám, že bufet nebude v hlavní činnosti.

Potom ale nevím, z čeho dovozujete: "Můj odhad je, že nemusí, že
      to nejsou příjmy ani výdaje z podnikatelské činnosti, když je to spolek."

Pokud bufet není v hlavní činnosti, tak bude v hospodářské činnosti. Definice podnikatele je v § 420 NOZ a je velmi široká. Bufet tam asi spadne.

Hezký den!

• 14. 9. 2015 14:33

lenkaba (neregistrovaný)

dobře zkusím na to mrknout a nastudovat a nebo doporučím vybodnout se na bufet ;) zbytečný komplikace díky moc a pěkný zbytek dne

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).