Re: fotbalový klub - účetnictví
Zda je povinnost podávat daňové přiznání uvádí § 38mb ZDP.
Nevím, kam máte podle stanov zařazen "bufet". Zda do hlavní činnosti nebo do hospodářské činnosti.
Neziskovky jsou poměrně složité na zdaňování a tím i na účtování.
Doporučuji nastudovat minimálně § 18a, § 19 a § 19b ZDP.
Navíc Andrej připravuje elektronickou evidenci tržeb. Možná mu budete hlásit každý prodaný párek a prodané pivo. Předpis je zatím velmi nejasný a neschválený.
Hezký den!
Re: fotbalový klub - účetnictví
Lenko,
také se domnívám, že bufet nebude v hlavní činnosti.
Potom ale nevím, z čeho dovozujete: "Můj odhad je, že nemusí, že
to nejsou příjmy ani výdaje z podnikatelské činnosti, když je to spolek."
Pokud bufet není v hlavní činnosti, tak bude v hospodářské činnosti. Definice podnikatele je v § 420 NOZ a je velmi široká. Bufet tam asi spadne.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2015 10:08
dobrý den,
chtěla bych se zeptat, vesnický fotbalový klub, jakožto žadatel dotací přešel od letošního roku na podvojné účetnictví. Můj dotaz - pokud provozuje po dobu zápasů bufet - má příjmy i výdaje podléhající dani, platí elektriku, další výdaj podléhající dani, je povinen podávat daňové přiznání? Můj odhad je, že nemusí, že to nejsou příjmy ani výdaje z podnikatelské činnosti, když je to spolek. Děkuji