Re: účet 431,429,428
No to je právě ono, nastoupila jsem sem před týdnem a nikde jsem nenašla zmínku o tom, že by to bylo kdy rozhodnuto rozdělit. Nyní mám dát VH doporučení co a jak, že by chtěli z firmy konečně něco mít. Tvoří se tu jen rezervní fond a vždy se to z 431 předá na 428 a nebo 429. což se podle mého mělo rovnou rozhodovat a pokrývat ztráta, ale nevím jak to fungovalo. Pokud nyní chtějí mít nějáké dividendy, pak nevim zda muj postu pro vyhodnocení kolik jich vyplatit je správný.
Podivejte se do historie, minulých 14 dní se to tu probíralo.
Nelze vyplácet dividendy, pokud o nich VH nerozhodla nejpozději do 30.6.2015.
Je třeba znovu udělat závěrku a zjistit tak finanční situaci firmy. Teprve pak je možné se o dividendách vůbec bavit.
Dobrá udělám závěrku a přiložím ji k rozhodnutí VH, stejně budeme rozdělovat jen to co vzniklo v min. letech a zálohy pro tento rok se vyplácet nebudpu. Prosím o radu zda je můj postup správný. Zda mohu v zásadní podstatě započíst 428 a 429 proti sobě. a tím získat na 431 nulu a na 429 nulu a zůstane jen zisk z předešlých let, který můžeme rozdělit on se stejně rozdělí zápočtem s pohledávkami, které máme ke společníkům. Dívám se do diskuze už asi 15 minit ale nenašla jsem k tomu info. Moc děkuji, tento postup mi není vlastní a tak se bojím chyb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2015 11:13
Dobry den potřebuji pomoci, v tomto si nejsem moc jistá, mám zůstatek na účtu 431 = -70 tis, na 429 = 112 tis a na 428= -111tis.. Co s tím doporučujete ? Zisk na 431 použít na úhradu ztráty na 429. Tím mi na 429 zůstane ztráta 42 tis a tu muzu započítat s účtem 428? A to co zůstane na 428 doporučit k rozdělení valné hromadě? Děkuji Jana