Re: 428,429,431
Vy jako účetní hlavně nemůžete NIC řešit, na to musí být zápis z valné hromady, kde společníci musí rozhodnout, co s dosaženými zisky a ztrátami, zda použijí zisky dosažené v minulých období na úhradu ztráty minulého období, zda z 431 převedou pravděpodobně zisk na účet 428 a nebo budou vykrývat ztrátu nějak jinak. Vy sama o tom účtovat nemůžete....
Ano to chápu, ale zítra zasedají a chtějí znát řešení situace ať jim doporučit jak to udělat. Oni tomu nerozumí a netuší co s tím, ale chtějí si něco vyplatit :( Doposud nic nedostali a rádi by konečně chtěli vyplatit zisk a uspokojili rovnou své závazky ke společnosti. Postup nahoře se mi zdál nejvhodnější,ale nejsem si s ním jistá
ano četla je to dostupné, jejich rozdělení zisku také znám, rezervní fond je stále tvořen a je již v mém doporučení zahrnut.Částky uvedené jsou až po vytvoření fondu.Příspěvky jsem hledala a ve vyhledávání mi to našlo jen něco a to mi bohužel neposkytlo odpověď na daný zápis a hledala jsem to pod různou mutací slov ( vyhledávání zde moc dobře nefunguje a proto se znovu ptám)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2015 14:07
Dobrý den, potřebuji pomoci s tímto dotazem a nebylo mi na to odpovězeno a jsem z toho dost špatná. Najde se prosím někdo kdo mi pomůže ?
>>>>>>Dobry den potřebuji pomoci, v tomto si nejsem moc
jistá, mám zůstatek na účtu 431 = -70 tis( rok 2014), na 429 = 112tis ( roky 2007,2009) a na 428= -111tis(2008,2010,2011,2012,2013).. Co s tím doporučujete ? Zisk
na 431 použít na úhradu ztráty na 429. Tím mi na 429
zůstane ztráta 42 tis a tu mužů započítat s účtem
428? A to co zůstane na 428 doporučit k rozdělení valné
hromadě? Jde mi o místo, jsem tu dva týdny a toto tu nikdo neřešil a do dnešního večera musím vyřešit. Děkuji Jana