Re: Účtovat v PÚ nebo jednoduchém účto-2
Pak nevidím důvod vést podvojné účetnictví (pokud sám nechcete). Povinnost to pro Vás není. Můžete zůstat u daňové evidence.
Zdůvodnili kolegové, proč byste měl vést podvojné?
Re: Účtovat v PÚ nebo jednoduchém účto-2
Jestli oni ti kolegové si špatně nevyložili změnu v zákoně o účetnictví platnou od 1.1.2016, kdy se do tohoto zákona vrací pojem jednoduché účetnictví. Ale jak jsem to pochopila já, vrací se tam proto, že některé nepodnikatelské subjekty vedou jednoduché účto stále a není to v současnosti nikde v zákoně upraveno....tak kvůli těmto nepodnikatelským subjektům se do zákona o účetnictví vrací pojem jednoduché účto...není to tak, že by se od 1.1.2016 rušila daňová evidence a nastupovalo znovu JÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 9. 2015 8:21
Dobrý den, prosím, o radu, protože názory mých kolegů se různí,jsem fyzická osoba podnikající v autodopravě, nemám zaměstnance, jsem plátce dph - můžu od příštího roku, jako dosud, vést "daňovou evidenci", pak tedy jednoduché účto???Děkuji za odpověď