Re: mateřská, dvě zaměstnání
Obojí je možné. Z jednoho pracovního poměru budete pobírat PPM a v druhém si můžete dál vydělávat. Na práci v šestinedělí se názory různí. Většinou se razí heslo, že čerpání MD je právem ženy, nikoliv její povinností.
Pokud jste i v druhém zaměstnání měla 270 pojištěných dnů v posledních dvou letech před nástupem na PPM, můžete z tohoto PP také čerpat PPM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 9. 2015 8:37
dobrý den,
chtěla bych poprosit zkušené. Mám dvě zaměstnání - do jednoho docházím denně a druhé si řeším v rámci domova, obě na hlavní pracovní poměr.
Teď jsem těhotná a chtěla jsem se zeptat, co to pro mě znamená. Mateřskou (nemocenskou) bych řešila asi u prvního zam-vatele, ke kterému docházím do práce denně. A můžu pracovat normálně dál z domu u toho druhého zaměstnavatele, aniž by mě OSSZ napadla, že čerpám nemocenskou (nebo mateřskou)? nebo si musím vzít dvě neschopenky, mateřské? a jak mi tu mateřskou budou počítat - z čeho? Oni ví (když jsou v jiném kraji), že mám dvě zaměstnání nebo mi to budou počítat jenom z jednoho platu? Nerozumím tomu...tak děkuji moc za ujasnění.