Mateřská, dvě zaměstnání

• (neregistrovaný)

15. 9. 2015 8:37

dobrý den,

chtěla bych poprosit zkušené. Mám dvě zaměstnání - do jednoho docházím denně a druhé si řeším v rámci domova, obě na hlavní pracovní poměr.
    Teď jsem těhotná a chtěla jsem se zeptat, co to pro mě znamená. Mateřskou (nemocenskou) bych řešila asi u prvního zam-vatele, ke kterému docházím do práce denně. A můžu pracovat normálně dál z domu u toho druhého zaměstnavatele, aniž by mě OSSZ napadla, že čerpám nemocenskou (nebo mateřskou)? nebo si musím vzít dvě neschopenky, mateřské? a jak mi tu mateřskou budou počítat - z čeho? Oni ví (když jsou v jiném kraji), že mám dvě zaměstnání nebo mi to budou počítat jenom z jednoho platu? Nerozumím tomu...tak děkuji moc za ujasnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 9. 2015 8:56

Líba (neregistrovaný)

Re: mateřská, dvě zaměstnání
      Obojí je možné. Z jednoho pracovního poměru budete pobírat PPM a v druhém si můžete dál vydělávat. Na práci v šestinedělí se názory různí. Většinou se razí heslo, že čerpání MD je právem ženy, nikoliv její povinností.

Pokud jste i v druhém zaměstnání měla 270 pojištěných dnů v posledních dvou letech před nástupem na PPM, můžete z tohoto PP také čerpat PPM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).