Re: SVJ - paušální náhrady předseda
Dobrý den,
moc děkuji za odpověď, podumám a zkusím probrat s SVJ i nastupující firmou, i když ta mě krapet "rozhodila" informačním letáčkem, kde uvádí srážkovou daň u DPP již od 5 tis., ale ohání se veškerými možnými poradci...
Mějte se moc hezky a ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 9. 2015 17:29
Dobrý den,
prosím o Vaše názory.
Naše SVJ chce předat vedení účetnictví vč. správy domu, což prozatím zajišťoval pověřený vlastník, tedy předseda SVJ, externí firmě.
Je předpoklad, že i nadále bude mít předseda SVJ výdaje spojené s činností SVJ - telefony, jízdné apod.
Zatím se odměna předsedovi vyplácela 1x ročně s tím, že byla sražena a odvedena daň stejně jako zdravotní pojištění, předseda příjem uváděl do svého daňového přiznání.
Externí firma přišla s návrhem vyplácet předsedovi - po schválení na shromáždění vlastníků - paušální náhrady s tím, že je to pro SVJ výhodnější, neboť nebude odvádět ani daň, ani ZP.
Moc mi pomůže, když mi budete moci odpovědět na otázku, zda to není obcházení zákona a zda tyto paušální náhrady musí uvést předseda do daňového přiznání.
Děkuji.