Re: Potvrzení o daň. zvýhodnění
Mně zatím vždycky uznali její čestné prohlášení, že je doma a nikde neuplatňuje..... (vždyť já ani nemusím vědět a zaměstnanec mně nemusí přiznat, že jeho manželka má zaměstnavatele). Ale je fakt, že pokud zaměstnavatele měla, mělo být podle zákona potvrzení.
Re: Potvrzení o daň. zvýhodnění
Na prohlášení v dřívějších letech byla kolonka "manželka a její zaměstnavatel". Pokud on uplatňoval děti a u jména manželky měl vyplněného zaměstnavatele, tak FÚ chce potvrzení od zaměstnavatele. Kdyby tam zaměstnavatele vyplněného neměla, stačilo by čestné prohlášení. Většinou jim to ale stačí, když je žena na MD nebo RD, přestože má zaměstnavatele, a uznají to. No ale tady této kontrole to nestačí. Každá kontrola se k tomu staví jinak a dopředu se nedá předvídat, jak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 9. 2015 9:06
Dobrý den, pokud naše zam-kyně je na rodičovské a manžel uplatňuje na děti daň. zvýhodnění, musím vystavit pro manželova zaměstnavatele potvrzení, že zam-kyně u nás slevy neuplatňuje? Děkuji za odpověď.