Re: Třístranný obchod?
Moc děkuji za příspěvek.
Ano, jsme všichni tři plátci a všichni tři v EU. Ale v jakém případě by to tedy byl třístranný obchod? Myslela jsem, že jde o obchod mezi třemi plátci EU s tím, že zboží jde fyzicky přímo z prvníího státu do třetího státu (na rozdíl od papírů a plateb - ty jsou od jednoho k druhému).
Re: Třístranný obchod?
ale vy přece nejste prostředník, ale dodavatel nebo ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 9. 2015 10:48
Do účetnictví mi byla předána vystavená faktura na dodání zboží do Maďarska (EU). Až při účtování a zakládání jsem si všimla, že na CMR nebyla uvedena adresa odběratele v Maďarsku, ale jiná firma v Německu. Na dotaz odpověděla naše expedice, že odběratel výjimečně na dodávku spěchal a přál si zaslat zboží přímo do Německa své "mateřské" firmě, která se ale úplně jinak jmenuje a má jiné DIČ. Nejedná se prosím o třístranný obchod? Ona maďarská firma (která by měla být prostřední osoba) však nic neřeší a naše expedice nechápe, do čeho šťourám, když je to furt EU. Mám to nějak tlačit? Hlavně, jak se domlouvat s maďarama, že? :) Z naší strany myslím, že dodání mám prokázané (předání dopravci na CMR). Máte s tím nějakou zkušenost?