Re: PROSÍM MZDOVÉ
Ano , umí číst, ale přinese potvrzení PP a tady to máte , ale nezajímá ho, kde by to měl napsat, nebo vyplnít do kolonky ,,, A když mu udělám RZD , a nenapíši to do růžovky, kdo za to bude stíhá z FU,, on nebo já jako mzdová ???,, vím je to těžké,,,
ale i tak vám děkuji za názor
Už jsem i četla o tom, že bylo Prohlášení poplatníka rozporováno kontrolou z FÚ z důvodu, že nebylo vyplněno rukou zaměstnance.
Kdo má vyplnit údaje do Prohlášení - zaměstnanec. Co k tomu chcete víc dodat? Zaměstnanec nevyplní - mzdová účetní nezpracuje. Pokud zpracuje, bude za to při kontrole potrestána.
Tak rukou zaměstnance, to je samozřejmě blbost, důležité jsou údaje, které mohou být třeba vypsané na psacím stroji, nebo jinou rukou (a kdo zjistí, která ruka to psala?). A důležitý je podpis zaměstnance, podpisem stvrzuje uvedené údaje (ale kdo ověří, že je pravý, že?). Ale vyplněno a podepsáno to být musí. Pokud není, nemůžete RZD provést. Taky tam někdy některému zaměstnanci částku na základě přineseného dokladu vyplňuji, aby bylo vše ok.
Po špatných zkušenostech předvyplním příslušné kolonky obyčejnou tužkou, ale ať si to "naostro" vyplní zaměstnanec sám.
Protože příště hrozí, že mi zaměstnanec vydaná, že jsem mu tam nevyplnila třeba slevu na manželku, když můžu z ústních poznámek zaměstnance vědět, že má manželku na "mateřské" a že ta nic moc nevydělává.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 9. 2015 13:17
prosím, mužete mi poradit, při vyplňování Prohlášení poplatníka se na straně 4. vypisují slevy, které byly uplatněny, za ten daný rok,,,
nestačí jen přiložit doklad o daru, nebo zaplacených úrocích, či penzijním a životním pojištění,,,když by přišla kontola, nebyl by problém, kdyby tyto kolonky nebyly vyplněny ??
Děkuji všem za radu .