Drobný majetek není v evidenci s.r.o.

• (neregistrovaný)

17. 9. 2015 14:34

Dobrý den, moc prosím o radu. Převzala jsem k účtování firmu -právnická osoba, s.r.o. Nemají vůbec žádnou evidenci drobného majetku. V účetnictví např.mají papír a toner do tiskárny apod. PC ani tiskárna není v evidenci drobného majetku. Daňové náklady potřebují, jak to vyřešit. Jak vložit drobný majetek do účetnictví ? Na základě inventarizace nebo jak ?
    Děkuji moc za rady.
    Marie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 9. 2015 14:38

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Drobný majetek není v evidenci s.r.o
      Kdo předal účetnictví, ať předá soupis drobného dlouhodobého majetku.
      Neřešte něco, co bylo před předáním a co nebylo Vaší starostí.

• 17. 9. 2015 14:45

marie11 (neregistrovaný)

Musím to řešit, předchozí účetní prostě nevedla evidenci drobného majetku. Ale jak můžu já nyní dávat do nákladů spoustu věcí, co s tímto drobným majetkem souvisí ? To bych jim nemohla dát do nákladů ani telefonní hovory, protože žádný telefon v evidenci dr.majetku není. Tak co s tím ?

• 17. 9. 2015 14:56

hani56 (neregistrovaný)

abyste měla na co navázat a na ta léta může přijít kontrola z FU /pokud nebyla ztráta pak je to 10 let/ někdo může argumentovat, že Vás to nemá vůbec zajímat, ale z něčeho musíte začít

• 17. 9. 2015 15:30

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

... ale nemůžete sama od sebe "něco" vložit do majetku klienta ...

• 17. 9. 2015 21:47

T. (neregistrovaný)

Jsem na tom podobně- předešlá účetní žádnou evidenci nevedla, ale vinu vidím i na jednateli-společníkovi.

Protože se jedná o operativní evidenci, tak jsem se rozhodla, že seznam majetku budu vytvářet tak, jak k němu přes současné náklady přijdu. Nebo jak po firmě chodím, tak se holt budu ptát a psát. Byla jsem zvyklá evidovat kvůli revizím vše, co šlo do zásuvky a to bez ohledu na cenu, také vše, co bylo svěřeno zaměstnancům.

Jiné řešení nevidím. Vždy si řeknu: Jsem jen obyčejná účetní a dělám co můžu, ale (běžně) nečaruji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).