Období zahrnutí příjmů- sleva na manžela

• (neregistrovaný)

18. 9. 2015 8:44

Dobrý den, pokud mi úřad práce bude od listopadu vyplácet podporu v nezaměstnanosti tzn. za listopad dostanu v prosinci, za prosinec v lednu atd., tak do příjmů roku 2015 se pro posouzení slevy na manželku bude dle níže uvedeného zahrnovat pouze příjem za listopad obdržený v prosinci. Našla jsem si k tomu níže uvedený výtah z článku, ale vůbec k tomu nemůžu najít nějaký paragraf, kde by to bylo černé na bílém i dle zákona. Nevíte někdo, kde je to přesně uvedeno v zákoně? Díky za případnou informaci.

"Do příjmu manželky (manžela) se zahrnují sociální dávky dosažené v daném zdaňovacím období, tj. od 1. ledna do 31. prosince daného kalendářního roku. To znamená, že mateřská, nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, ošetřovné vyplacené v lednu 2016 se započítávají až do vlastního příjmu manželky (manžela) ve zdaňovacím období roku 2016."

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 9. 2015 8:58

Líba (neregistrovaný)

Re: období zahrnutí příjmů- sleva na man
      Ono to z toho zákona tak úplně jasné není. Dokonce před lety bylo i stanovisko MF jiné. Teď to platí tak, jak píšete.

http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-prijmu/zavisla-cinnost/aktualni-dotazy-a-odpovedi-k-dani-z-prijmu-fyzickych-osob-ze-zavisle-cinnosti-2014-4740

• 18. 9. 2015 9:02

Kal. (neregistrovaný)

Moc vám děkuju, jste skvělá. Hledala jsem to v zákoně, ale nikde jsem nic nenašla a tohle je zrovna ze stránek finanční správy, takže tam to musí snad být správně, kde jinde už by to mělo být dobře, když ne tam. Ještě jednou díky.

• 18. 9. 2015 9:02

jasná. (neregistrovaný)

http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-prijmu/dotazy-a-odpovedi/dan-z-prijmu-fyzickych-osob/aktualne-k-dani-z-prijmu-fyzickych-osob-za-zdanovaci-obdobi-2014-5675

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).