Re: daň. přiznání a potvrzení na přídavk
Prosím ještě taky o jednu radu. Potvrzovala jsem opět po letech, zaměstnanec si nedělal přiznání, přinesl tiskopis, kde bylo zakroužkované také "ap", podle vysvětlivek se ale domnívám, že toto je jen u těch, kteří měli DP. Je to takto správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 9. 2015 11:06
Dobrý den,
prosím vás, je nějaká změna v potvrzování příjmu na přídavky?
O co mi jde: zaměstnance si dělá daně sám, protože má ještě živnosťák, takže si myslím, že mu potvrdím jen pojistné, které si loni platil sám za sebe (kód ap)
Pán tedy přišel s tím lejstrem na přídavky, na přední straně měl správně zatrženo, že si daně dělal sám a příjmy ať si sami zjistí na FÚ. A v kolonce " kód ap" mu jeho účetní, která mu dělá daňovou evidence a daňové přiznání, sama vyplnila pojistné, které zaplatil jak z podnikání, tak ze zaměstnání a chtěl ať mu to potvrdím. Já jsem to odmítla se slovy, že mu potvrdím pojistné jen ze zaměstnání. Tak sbalil papír a odešel se poradit za svou účetní.
Už jste se s tím taky setkali? Nebo jsem něco zaspala?