Re: FO účtující v podvojném účetnictví
Umím účtovat s.r.o - zvládám podvojné účetnictví, účtuji FO , které vedou daňovou evidenci.
Ale ještě jsem neúčtovala FO účtující v podvojku.
Musí souhlasit kniha pohledávek s 311 ?
Té minulé účetní to nesouhlasí vůbec.
Lepila doklady, které jsou placeny kartou všechny do pokladny a pak platby z banky, které se vztahovaly k těmto dokladům, dává na 491. Mně to přijde dost nesmyslné, já účtuji platby kartou jako OZ a páruji z banky.
Přemýšlím, jestli to nevrátit.
Předali vám také inventuru účtů? S tím by se dalo začít. Knihu pohledávek bych porovnala s 311, ale i dalšími pohledávkovými účty. To účtování placení kartou je fakt divné.
Jinak účtování SRO a FO je v zásadě stejné, samozřejmě tam jsou odlišnosti, ty si nastudujte.
Děkuji za reakci.
Nepředali mi nic, pan majitel účetní vyhodil.
Takže si myslím, že mně nic ani nepředají.
Placení kartou je divné = ale mám to za celý rok přeúčtovat? Je to daňově špatně?
Ona třeba dala i dohromady lístky s různým datem, platba v EUR za benzín, kurz z data na posledním lístku a dala to do pokladny.
A jak jsem psala, platby z banky za tyto věci dala na 491.
Ten kurz je mi taky divný, tak buď je měsíční, nebo denní, ale tak dohromady vše najednou...?
Hezký začátek víkendu...
Ta firma jede 1,5 roku.
Teď nesl podnikatel doklady za 1-7/2015 na FÚ kvůli DPH.
Nevím, jestli je bude zajímat i způsob účtování výše popisovaného.
S účetní se prý nedohodl, že chtěla čím dál víc peněz, dodávala mu vše pozdě.Dnes jsem mu teprve posílala zápočtové listy za zaměstnance, kteří odešli v polovině srpna.
Já se s ním na penězích domluvím až po dokončení tohoto měsíce, pokud ne, tak mu to zpracovávat nebudu.
A jak vidíte Vendy ty lístky v pokladně? Je to správný, nebo daňově uznatelný postup?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 9. 2015 13:06
Dobrý den, převzala jsem účetnictví FO a zjistila až po obnovení zálohy, že účtuje v podvojném účetnictví.
Platí tam stejné postupy jako u FO?
Není někde popsané účtování FO v PÚ?
Jde mi hlavně o pokladnu, jestli můžou vybírat osobní spotřebu.
Tyto pohyby se asi účtují na účet 491?
Moc děkuji za jakékoliv postřehy.