Re: chybně uplatněná sleva na poplatníka
Je to zajímavá formulace - nemusím opravovat výplatní pásky opravím jen mzdy v těchto třech měsících ..
V nejbližším výplatním období mu tedy musíte vypočítat,kolik budete za ty tři měsíce dodaňovat,byla-li sleva celá využitá,je možné,že to bude činit
3x2070., Tato suma nemůže být provedena jako srážka ze mzdy, ale musí proběhnout v daních .Ano, v sestavách ve vyúčtování zál.daně pak bude vidět v konkrétních měsících,kolik činila daň a kdy byla vlastně odvedena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 9. 2015 10:12
Dobrý den, ráda bych ještě jednou požádala o konzultaci....zaměstnanec mi podepsal Prohlášení poplatníka a zaškrtl (na první straně), že neuplatňuje....toto jsem bohužel přehlédla a 3 měsíce jsem mu uplatnila slevu na poplatníka. Má podepsáno ještě jinde, tak je to chyba. S pánem jsem se dohodla a 3x2070 jsem mu strhla z poslední výplaty a tuto částku jsem odeslala na fú.
Bylo mi zde v diskuzi odpovězeno, že nemusím opravit výplatní pásky ......opravím tedy jen mzdy v těchto třech měsících...budu mít pak správné sestavy pro vyúčtování daně....patrné to bude jen v...bylo odvedeno a mělo být odvedeno...je to tak? Jinde se oprava neukáže?
Nemáte náhodou zkušenost ještě jak je to se sankcí ze strany fú za pozdně odeslanou částku?
Předem moc děkuji za radu, chyba mě mrzí a mám strach abych to správně dořešila.