Sleva na dítě

• (neregistrovaný)

23. 9. 2015 7:12

Dobré ráno,
    mám prosbu četla jsem různé příspěvky v historii a jsem z toho zmatená. A asi jsem udělal botu.
    Syn má potvrzení o studii do 30.6.2015 (neudělal maturitu) , kde je napsáno že opravná zkouška bude v prosinci 2015.
    Četla jsem že když syn neměl žádný příjem tak slevu na dítě jsem mohla mít do 31.8.2015 a od 1.9.2015 už se musí nahlásit na ÚP.

A pro příště abych neudělala chybu u druhého syna kdyby ukončil studium 30.6.2015 a měl příjem např. v červenci tak už bych neměla nárok na slevu na dítě?
    Četla jsem různé diskuse a někdo říká že ano měla a někdo že ne. Ty kteří píší ano tak se to prý bere že sleva na dítě je do konče školního roku.
    Děkuji za případné odpovědi. Vím že je to vyčerpávající dotaz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 9. 2015 7:21

jasná. (neregistrovaný)

Re: Sleva na dítě
      Ztráta nároku na daňové zvýhodnění by byla u posledních prázdnin (pokud nebude dál pokračovat ve studiu) a bude CELÝ některý prázdninový měsíc pracovat na pojištěnou činnost, to je taková, ze které se odvádí sociální pojištění. Př. pokud nastoupí do PP 2.8., pak za srpen bude ještě náležet daňové zvýhodnění, protože pojištěná činnost netrvala celý měsíc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).