Re: výroba zp.B-neevidují karty,zakázky-
Zkusila bych s nimi promluvit a nabídnout jim co nejjednodušší řešení, příp. vedení výroby v PC. Nejedná se o stavebnictví?
Vedení zakázek není nic zas tak složitého a opravdu musí být. Zkuste s nimi nějak rozumně promluvit, příp. je odkázat na daňového poradce - to by mohlo zabrat, aspoň u mě to má vždy úspěch.
Re: výroba zp.B-neevidují karty,zakázky-
Jak jsem se informovala, kontrolu neměli min. 12 let, daňového poradce mají, ale ten jim na konci roku zkoukne jen předvahu a to je vše, působil v firmě, ve které jsem pracovala před MD, takže dobře znám jeho postup. Podle mě ani nemá tušení, pod co se každý rok podepisuje. Kdybych se mu o tom zmínila, asi bude valit oči a dá mi za pravdu. Myslím, že se se šéfem dá domluvit, už jsem se mu o tom částečně zmínila a byl by pro, horší budou spíše ti pracovníci, protože nikdy nevykázali ani hodinu práce na žádnou zakázku, nikdy neodepsali žádný materiál, takže budou asi dost nadávat (o stavebnictví se nejedná). Stará účetní teď těžko bude něco měnit a natož v průběhu roku, ke všemu je to známá, takže nechci, aby se kvůli tomu, že její práci "pomlouvám" před šéfem na mě zlobila (a to není v účetnictví jenom toto, co je vedeno lehkovážně), sama si ale myslí, že je to vedeno tak, aby to pro firmu bylo nejlepší před FÚ, jak jsem již psala. Šéf je dokonce můj soused, takže mu mohu říci taky dost. Sama jsem rozhodnuta, že pokud nebudou chtít přistoupit na jiný způsob vedení účetnictví, tak to odřeknu, nestojí mi to za ty nervy. Kromě toho dělám doma ještě jedno s.r.o. a to bych kvůli tomuto asi musela odříct, protože už bych to časově nedala.
Jaký byste v tomto případě zvolili způsob vedení skladů od nového roku? Jsem zvyklá dělat zp. A.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 9. 2015 9:50
Dobrý den, nastoupila jsem do firmy, kde se vede účetnictví s heslem, čím menší přehlednost v účetnictví, tím horší orientace FÚ při kontrole a tím pádem FÚ nemůže na nic přijít. Do práce chodím s tím, že takto to rozhodně vést nechci, protože jsem zvyklá na přehlednost, pečlivost a rychlost při případném hledání chyby či nějakého dokladu. Zde se účtuje způsobem B, nevedou se žádné skladové karty, inventura se dělá jednou ročně tak, aby si upravovali zisk, jak potřebují. Je tu výroba, avšak žádné evidování zakázek, atd. atd.. Zakázky evidují tím stylem, že zapíšou jen partnera do sešitu a heslem to, co mu dělali, samozřejmě bez jakékoliv provázanosti s účetnictvím. Kromě toho ve stejné knize evidují i černé zakázky (bez dokladu), takže ani tato kniha nelze nikomu předložit při kontrole. Chtěla bych vás poprosit o váš názor na celou věc. Nechci je zbytečně prudit, ale myslím, že by jim mohli dát i za toto vedení pokutu. Bohužel ve firmě se tak děje od založení což už je více než 15 let a jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš, takže si myslím, že pokud v tom budu chtít udělat pořádek, setkám se s velkou nevůlí zaměstnanců. Každopádně, pokud bych to měla dělat stávajícím způsobem, tak tam raději pracovat nebudu, protože se to neslučuje s mým způsobem práce.