Re: náklady na založení firmy
Dobrý den,
při dobrovolné registraci, kterou u Vás předpokládám, lze DPH nárokovat zpětně z přijatých dokladů, které mají datum uskutečnění zdanitelného plnění ve zdaňovacím období, kdy se příjemce tohoto plnění stal plátcem. Tj. pokud založíte v 9/2015 a plátcem se stanete v 10/2015, pak si to nebudete moci uplatnit. Muselo by to být v rámci 1 měsíce.
jukněte sem pro více info: http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/dph/povinna-a-dobrovolna-registrace-k-dph/
Fakturu za založení s.r.o. pořídíte v zahajovací rozvaze na účty časového rozlišení a následně převedete do nákladů v případě, že se vejdete do limitu pro nehmotný majetek, tj. obvykle 60.000,-, jinak převedete na účty nehmotného majetku a budete odpisovat.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 9. 2015 15:42
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat - zakládám s. r. o. firma, která mi ji zakládá mi pošle za tyto služby fakturu vč. DPH. Já si tedy tuhle fakturu mohu dát do nákladů. Ale nevím co DPH. Chtěli bychom se stát ihned plátci DPH, např od 1.10, ale tato faktura bude s datumem 15.9 Je možné dát tuto fakturu do nákladů a odečíst DPH.
Děkuji a přeji hezký den