Náklady na založení firmy

• (neregistrovaný)

23. 9. 2015 15:42

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat - zakládám s. r. o. firma, která mi ji zakládá mi pošle za tyto služby fakturu vč. DPH. Já si tedy tuhle fakturu mohu dát do nákladů. Ale nevím co DPH. Chtěli bychom se stát ihned plátci DPH, např od 1.10, ale tato faktura bude s datumem 15.9 Je možné dát tuto fakturu do nákladů a odečíst DPH.

Děkuji a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 9. 2015 16:00

Janina L. (neregistrovaný)

Re: náklady na založení firmy
      Dobrý den,

při dobrovolné registraci, kterou u Vás předpokládám, lze DPH nárokovat zpětně z přijatých dokladů, které mají datum uskutečnění zdanitelného plnění ve zdaňovacím období, kdy se příjemce tohoto plnění stal plátcem. Tj. pokud založíte v 9/2015 a plátcem se stanete v 10/2015, pak si to nebudete moci uplatnit. Muselo by to být v rámci 1 měsíce.
      jukněte sem pro více info: http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/dph/povinna-a-dobrovolna-registrace-k-dph/

Fakturu za založení s.r.o. pořídíte v zahajovací rozvaze na účty časového rozlišení a následně převedete do nákladů v případě, že se vejdete do limitu pro nehmotný majetek, tj. obvykle 60.000,-, jinak převedete na účty nehmotného majetku a budete odpisovat.

Hezký den

• 23. 9. 2015 16:42

jannie234 (neregistrovaný)

Re: náklady na založení firmy
      Děkuji moc za pomoc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).