Re: Prosím nikdo neví ???
Aha .no Já myslela že se Tim nemusím vůbec zabývat. Ach jo takze to musím evidovat?právě že jsem se to nikde nedočetal proc evidovat.
Re: Výdaj pausalem
Já bych ty doklady schovávala i kvůli případné reklamaci. Když vám přijde zákazník reklamovat vadný výrobek, jak ho budete reklamovat u výrobce bez dokladu o nákupu?
Osobně bych si - být Vámi - stejně vedla cosi jako jednoduchý přehled příjmů a výdajů - jednak kvůli tomu, abych v těch papírech něco dohledala (třeba tu reklamaci nebo prokázat původ zboží, jak píše kolegyně níže), ale taky kvůli tomu, že přece potřebujete vědět, jestli CELKOVĚ vyděláváte nebo proděláváte, ne? A taky jestli se vám pořád vyplatí výdaje paušálem nebo by byly lepší skutečné...
Re: Výdaj pausalem
Terminologicky (na začátku) řeč nebyla, z kontextu ano: "Aha .no Já myslela že se Tim nemusím vůbec zabývat. Ach jo takze to musím evidovat?právě že jsem se to nikde nedočetal proc evidovat."
Autorce nedělá problém něco házet do krabice, ale evidovat to, tak jsem to pochopil já.
A to, co je uvedono v §31/3, se tyká výhradně zboží+materiálu, což je třeba v mém případě ročně přesně 0,- Kč, takže až orgán dorazí, tak zase odrazí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 9. 2015 10:47
Prosím o radu . Když Fo uplatňuje výdaj paušálem musí si schovávat doklady o nákupu zboží? Jde mi i to když přijde kontrola zda to po me muže požadovat. Nebo budou stačit jen příjmových doklady ? Děkuji za info :-)