Insolvence zamce-srážka z nezab.částky

• (neregistrovaný)

29. 9. 2015 10:07

Dobrý den, při insolvenci zaměstnance dle usnesení jsme povinni cituji "provádět z odměny nebo jiného příjmu dlužníka zákonné srážky ve stejném rozsahu, v jakém z nich mohou být při výkonu
    rozhodnutí nebo při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky, a dále srážky ve výši 500,- Kč z nezabavitelné částky."

Nevím, co si mám představit pod větou srážka 500,- Kč z nezabavitelné částky. Jestli mám ponížit nezabavitelnou částku o 500,- Kč nebo srazit z odměny. Např. když má odměnu z DPP 2500,- Kč, jestli mám strhnout 500,- Kč nebo nic.

Dotazovala jsem se přímo u toho insolvenčního správce, ale již 3x mi jen opsali tu větu z usnesení a na konkrétní čísla se mi nevyjádřili.

Předem děkuji všem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 9. 2015 10:13

RenataH (neregistrovaný)

Re: Insolvence zamce-srážka z nezab.část
      zaměstnanci pravděpodobně uplatňuje nezabavitelnou částku 500 Kč někdo jiný. při výpočtu srážky budete nezabavitelnou částku na něj počítat 6118-500=5618 Kč

• 29. 9. 2015 10:23

Ivanax (neregistrovaný)

Já bych to taky tak chápala, jen mě zaráží ten termín srážka, mám strach, aby se nestalo, že něco nesrazím. Takže když bude mít 2500,- Kč, tak vzhledem k tomu, že nezabavitelná částka je pro ni u nás 5618,- Kč, tak jí nebudu srážet a odvádět IS nic?

Taky mi z té insolvenční kanceláře napsali toto: Budete jí provádět srážky v takové výši v jaké to půjde a plus 500,- Kč z nezabavitelné částky.

• 29. 9. 2015 10:54

RenataH (neregistrovaný)

ano,pokud má odměnu 2500 Kč, nesrazíte nic.
      ale napsala jsem to špatně,omlouvám se, nezabavitelná na os. bude normálně 6118 Kč, ale insol.správci odvedete zabavitelné 2/3 + 500 Kč (kdybyste ponížila základní nezabavitelnou částku, ovlivní to i výpočet třetin)

• 29. 9. 2015 11:28

Ivanax (neregistrovaný)

Moc děkuji, teď je mi to jasné :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).