Použití soukromého vozidla

• (neregistrovaný)

29. 9. 2015 13:01

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jak se postupuje při použití soukromého vozidla ve firmě. Jedna zaměstnankyně používá soukromé vozidlo, dle platných zákonů vypočítám amortizaci , průměrná spotřeba na 100km atd.. Automobil má v technickém průkazu psaný na sebe. Na konci roku zaplatím za počet dní, ve kterých automobil užívala silniční daň.
    Chtěla jsem se zeptat, jak se postupuje u případů, kdy např. zaměstnankyně použije vozidlo, které patří firmě jejího otce. Otec ho má ve firmě jako služební vozidlo, řádně za ně platí silniční daň..
    Jak se nyní v takovýchto případech postupuje? Mám smlouvu o zapůjčení vozidla s firmou pana otce, mohu na základě této smlouvy vyplatit zaměstnankyni amortizaci atd? Ve smlouvě je též uvedeno, že firma platí řádně roční silniční daň za automobil, tudíž já ho pak nemusím uvádět v našem daňovém přiznání za silniční daň, aby nebyla duplicita? Děkuji moc za všechny rady, jsem začínající účetní a s tímto jsem se ještě nesetkala. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 9. 2015 10:49

Agatha (neregistrovaný)

Re: použití soukromého vozidla
      i u auta zapůjčeného firmou pana otce vyplatíte náhrady... SD neplatíte, pokud povinnost platit vznikla již provozovateli vozidla - §4/2/a ZSD

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).