Re: Dodatečné dph a doklady
V dodatečném př. k DPH uvedete jen rozdíly proti již podanému řádnému přiznání za 7/2015 a při dani vyšší (doplatek) nepodáváte přílohu s odůvodněním (kopie dokladů se také nepřikládají).
Doplatek DPH uhraďte co nejdříve, aby vám nenarůstal úrok z prodlení.
Ještě by se dal použít § 104 ZDPH, s tím, že byste nepodal dodatečné př., ale uvedl vše v řádném přiznání v dalším zd.období s tím, že pokud by na fakturu vydanou, ze které bude pozdě odvedené DPH, přišel při případné kontrole FÚ, doměřil by vám úrok z prodlení.
Při podání dod.př. bude úrok z prodlení sice jistý, ale zase nižší o uplatněné přijaté doklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 9. 2015 19:30
Dobrý den, prosím o radu, jsem jelito a za červenec jsem zapomněl do dph zařadit jednu fakturu vydanou a pár přijatých dokladů. Dan za červenec jsem již uhradil a teď mi vznikne také doplatek. Dotaz je zda se na fú s dodatečným přiznáním zasílají i ty doklady nebo nějaké vyjádření, proč k tomu došlo? Moc děkuji