Zápočtový list

• (neregistrovaný)

2. 10. 2015 12:59

prosím, když posílám zápočtové listy, posílám poštou do vlastních rukou, zaměstnanec po mě chce, abych mu poslala jen doporučeně, aby mohl zřejmě převzít někdo jiný doma, může s tím být problém? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2015 14:29

jo (neregistrovaný)

Re: zápočtový list
      § 334 ZP - do vlastních rukou, ale když mluvím o sobě a požádá mě abych mu poslala doporučeně, pošlu doporučeně.

• 2. 10. 2015 19:32

VH

Já si nemyslím, že ZL musí být zaslán do vlastních rukou - nezakládá, nemění ani neruší práva a povinnosti zaměstnance, ani není vyjmenován mezi písemnostmi, které je třeba do vlastních rukou zaslat. Písemností týkající se skončení PP je dokument obsahující právní jednání mající za následek skončení PP, nikoliv potvrzení.

• 2. 10. 2015 19:50

xJ (neregistrovaný)

Paní VH, protože jsem nevěděla, hledala jsme jinde a našla tyto názory, můžete se k tomu ještě prosím vyjádřit?

http://www.tydenik-skolstvi.cz/archiv-cisel/2011/03/prevzeti-zapoctoveho-listu/

http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d43768v54972-potvrzeni-o-zamestnani-dokument-ktery-neni-radno-opomijet/

• 2. 10. 2015 20:19

VH

Děkuji za upozornění, ale já bych se jenom opakovala - ZL neobsahuje vůli zaměstnavatele (jako je tomu u výpovědi, zrušení ve ZD apod.), resp. s jeho doručením nejsou spojeny žádné právní důsledky. Z tohoto důvodu bych jej nepodřazovala mezi písemnosti, které musí být doručeny do vlastních rukou. Ale jinak souhlasím s tím, že se jedná o povinnost zaměstnavatele a že k jejímu splnění zaměstnanec nemusí poskytnout součinnost. Takže pokud nelze předat v den skončení PP, druhý den poslat. Jen na okraj - zajímavé jsou debaty s Ústavem pro jazyk český AV, srozumitelně vysvětlí, co znamená slovo "vydat". Já jsem s nimi v kontaktu už léta, nemám vystudovanou češtinu a ke své práci odborný názor občas potřebuji. Jinak jsem si všimla, že zaměstnavatelé potvrdí kde co (a soudy kde čemu uvěří) - zaměstnankyni s výučním listem ušel výdělek 100 000 měsíčně z důvodu, že nepředložila ZL ....

• 2. 10. 2015 21:09

xJ (neregistrovaný)

Díky za reakci a doplnění.
      Bohužel je pravda, že nepředvídatelnost soudů je denním problémem ve všech oblastech a jak se v tom má chudák zaměstnanec i zaměstnavatel a občan obecně vyznat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).