Re: Podep.prohlášení, šla k jinému zaměs
Nějak nerozumím dotazu. Je pořád vaším zaměstnancem? Pokud ano, tak pro vás se nic nemění. Pokud by chtěl podepsat prohlášení jinde v době, kdy má podepsané u vás, musel by ho u vás zrušit a napsat změnu do prohlášení. Je to jeho volba, kde si prohlášení podepíše.
Tak s koncem pracovního vztahu skončila platnost podepsaného prohlášení. Pokud vás požádá, vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech.
problém by nastal jemu , pokud nezruší u Vás od 11/2015 podpis
(zapíše do změn v Prohlášení) a podepíše. NEmusí to tak být, může se rozhodnout, že v novém zaměstnání nepodepíše a u Vás podpis nechá. Je to na něm, jak se rozhodne, jen nesmí mít současně podepsané u dvou zaměstnavatelů. Kdyby u Vás skončil, dáte mu ZL a na jeho žádost Potvrzení o zdanit.příjmech a zálkohách na daň za
dobu, kterou u Vás v r.2015 pracoval. Na Potvrzení bude období a to,že měl podepsané Prohlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 10. 2015 13:38
Pěkný podzimní pátek. Prosím, měla jsem na DPP zaměstnance, který byl na úřadu práce, mohl si vydělat do 4.500 tis. a podepsal růž.prohlášení. (Měli jsme ho koncem roku brát na plný prac.úvazek.) Změnil rozhodnutí, šel na rekvalifikaci a bude od 11/2015 zaměstnán jinde. Co pro mne vyplývá - jaká potvrzení mu musím dát? Abych já nebo on neměl problém s ohledem na slevu z daně, které u nás dosud čerpal? Moc děkuji za radu a pěkný víkend!