Re: zahraniční cesta
Víza taky dáváme na 512, ale našla jsem i předpis, že by to někdo dával na 538 nebo 548. Podle mě ale souvisí s prac. cestou.
Ano, diety od překročení hranic se Slovenskem a bere se sazba toho státu, kde strávili nejvíc času.
Myslím, že je úplně jedno, kdo si dá jaké účtenky do cesťáku, evidentně jeli spolu, takže nejspíš mají i 1 fakturu za ubytování - nikdy jsem nikde neřešila a podle mě je úplně OK.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 10. 2015 13:51
Dobrý den,
moc Vás prosím o radu. Naši zam-ci jeli na služ. cestu do Číny. Předcházelo tomu očkování a vyřízení víza. Očkování zaúčtovat na 527 a víza na 512?
Cesta probíhala tak, že autem jeli přes Slovensko do Vídně a z tama letecky do Číny. Diety jim budu tedy počítat od okamžiku překročení hranic se Slovenskem?
Dále mají několik dokladů za taxi, ubytování,... a platili to různě. Jednou ten, pak onen. Domlouvali jsme se, že to dáme do cesťáku jen jednomu a ten to rozdělí dle toho jak to platili. Mohu to tak udělat?
Moc děkuji za rady