Příloha k žádosti o dávku

• (neregistrovaný)

5. 10. 2015 10:22

Dobrý den všem, prosím vás, potřebuji poradit: pracovník má od července dítě (2 roky) v pěstounské péči, teď mi donesl čistý formulář, že chce vyplnit Přílohu k žádosti o PPM, na papírku měl napsané rozhodné období. Žádný jiný doklad k tomu nemá, nerozumím tomu, proč mu to mám vypsat, když s dítětem je doma manželka. Je to tak správně? To jako bude pobírat PPM? Může mi to někdo trochu objasnit? Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2015 10:45

Líba (neregistrovaný)

Re: Příloha k žádosti o dávku
      Pravděpodobně žádají o rodičovský příspěvek a protože matka zřejmě neměla nárok na PPM nebo měla nízký příjem, tak budou dokládat příjem otce, aby si mohli vybrat měsíční výši RP.

Kdyby chtěl otec čerpat PPM, tak by nemohl pracovat v zaměstnání, z jehož pojištění by byla.

• 5. 10. 2015 11:01

p (neregistrovaný)

takže tu přílohu k žádosti o PPM mu můžu s klidným srdcem vyplnit? Donesl jen prázdnou přílohu, kde mu na ÚP zatrhli, že se to týká PPM, žádnou žádost nemá. On sám tomu nerozumí

• 5. 10. 2015 11:10

Líba (neregistrovaný)

Když mu to zatrhli na ÚP, tak se určitě jedná o RP, můžete být klidná. Žádost s ním buď vyplnili na místě nebo ji vyplnila manželka.

http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/rodicovsky_prisp

• 5. 10. 2015 11:25

p (neregistrovaný)

paní Líbo moc děkuji. ještě mu dali do ruky daňové prohlášení a potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daň. zvýhodnění. Oba papíry iniciativně sám vyplnil na své jméno, ale já předpokládám, že to měla vyplnit manželka sama za sebe - ona bude pravděpodobně pobírat dávky v pěstounství a ona bude mít u ÚP podepsané daň. prohlášení (doteď byla bez práce), děti uplatňuje manžel , myslím si to správně? Moc děkuji za odpověď

• 5. 10. 2015 11:42

Líba (neregistrovaný)

Prohlášení má asi už pán podepsané u vás, ne? Kdo z nich bude uplatňovat daňové zvýhodnění se musí domluvit. Zavolejte té manželce, třeba s ní bude lepší domluva.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).