Re: DPČ a odvod z MVZ
Z rozdílu odvedete ZP prostřednictvím zaměstnavatele. Jestli jste poživatelem důchodu nebo jste osobou celodenně pečující o jedno dítě do 7 let nebo o 2 do 15 let, tak se to na vás nevztahuje.
Dobrý den, také se v tom moc neorientuji a tak jsem se ještě chtěla zeptat. Pokud máme zaměstnance, který je evidován na ÚP a nastupuje k nám na DPČ (výdělek 4500,-). Prý z evidence nebude vyřazen, tak jak je to s doplatkem ZP v tomto případě? Plátcem je tedy stát a já odvedu ZP jen z odměny? Děkuji
pokud nejste v kategorii, za kterou je plátcem pojistného stát - tj. nejste student, důchodce, matka pečující o dítě...(to byste musela zajít na svoji ZP , nahlásit a pak doložit zaměstnavateli), pak musíte doplácet ZP z rozdílu, i z těch 1800 Kč. zaměstnavatel vám to strhne a odvede
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 10. 2015 11:37
Dobrý den,
nějak se v tom neorientuji a tak poprosím zkušené o radu.
Jsem zaměstnána na DPČ (jen na DPČ, jiné zaměstnání nemám), jak je to, prosím, s odvodem?
Příjem za měsíc 7400,-Kč (100/hod).
Musím doplácet ZP z rozdílu?? 9200-7400=1800
Odvádí to zaměstnavatel, nebo já přímo na ZP?
Děkuji za reakce