Re: firma neposílá práci
Je potřeba vyjít ze smlouvy, kterou máte uzavřenu. Pokud v ní není uvedeno minimální množství práce nebo není objem práce jinak specifikován, tak s tím asi nic neuděláte. Firmy mají povinnost přidělovat práci svým zaměstnancům, u ostatních závazků se vychází z uzavřených smluv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 10. 2015 12:10
Dobrý den,
mám k vám dotaz. Mám s firmou s.r.o. uzavřenou smlouvu o poskytování služeb. Nyní jsme ale ve výpovědi a s panem jednatelem si nějak namůžeme přijít na jméno. Stále mě z něčeho obviňuje, že dělám špatně, přípdně, že nedělám nic. Chci se ale zeptat na jinou věc. podle smouvy mi mají zasílám práci na vyhotovení, ale žádnou nezasílájaí a raději si jí dělají sami. Pošlou třeba jen jednu zakázku za 3dny. Kolik práce mi mají dát nikde ve smlouvě napsáno není. Chci se zeptat zda je to tak v pořádku. sedím kvůli tomu celý den (8-16 hod.) u počítače a čekám na práci. Nic jiného jít dělat nemohu, protože když náhodou práci pošlou musím ji vypracovat do 1 hodiny. Mohu je nějak osočit z toho, že mi práci dle smluvy nezasílají a já tak přicházím o peníze ? děkuji za odpověď.