Re: ještě jednou KH
>>No o tom to je, bohužel vy budete muset zvážit, že na
>>sebe toto riziko za peníze, které Vám platí klient
>>vezmete.
>>O tom psal Pavel v diskuzi, že odpovědnost bude
>>vysoká, sankce také a
>>proto je třeba zvážit, zda chcete na sebe vzít toto
>>riziko.
>Takže chápu, že ozvat se do 5 dnů (ať klient z DS
>nebo já), pořád je ten termín včetny opravy, ne jen
>reakce. O to mi jde. Jinak z toho neutečem, to je mi jasný,
>protože náprava je na nás, jen ta lhůta... díky moc
Jaru,
psal jsem také o tom, že KH je i příležitost jak si upravit smluvní vztahy s klientem, ať už co do termínů, odpovědnosti nebo co do výše odměny. Třeba klienty vystraší ta plánovaná informační kampaň. :-))
K využití DS podotýkám, že když se jedná o menšího klienta, tak asi nebude problém s ním dohodnout, že po dobu Vaší nepřítomnosti nebude DS otevírat a máte hned 10+5 dní.
Vím, že je to zoufale málo, protože v té době také musíte něco udělat, ale podle názorů vrchnosti všici kradnú. Předpokládám, že nemáte nic proti boji s daňovými úniky.
Možná by šlo často využít tlačítko na formuláři "Rychlá odpověď na výzvu" a pak by muselo následovat nějaké řízení od FÚ už se standardními lhůtami.
Netuším, jak budou nové nástroje na šmírování poplatníků zneužívány. Prý se to dělá kvůli kolotočům a tam snad nespadáte. :-))
Když k tomu přidám připravovanou evidenci tržeb a úvahy o tom, že nadměrné odpočty by se vracely za 2 či 3 měsíce. No, nebudu strašit. Třeba to vyřeší invaze imigrantů a diskutované problémy s KH nám budou připadat malicherné.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 10. 2015 9:06
Děkuji všem za páteční diskuzi na můj dotaz - KH - lhůty.
Uvedli jste mnoho dalších informací, dost zásadních, jen se znovu dovolím zeptat - v souvislosti se lhůtou 5 dní od FU, kdy vyzve k opravě KH - odstranění pochybností - donutím všechny OSVČ-plátce zřídit DS, zpráva půjde k nim - tedy OSVČ se ozve, ale nápravu musím udělat já jako účetní a nebudu v těch 5 dnech přítomna. V tom případě ty DS pořád nic neřeší nebo stačí se jen ozvat? Taky trochu odpovědnosti na FO.. a nejen účetní. To mě dost děsí, co stím můžeme dělat... Děkuji za názor