Exekuce a pořadí pohledávek

• (neregistrovaný)

7. 10. 2015 7:33

dobrý den, zaměstnanci je srážena podniková půjčka na základě dohody, je domluvena měsíční srážka 2.000,- Kč. Dnes byla doručena nepřednostní exekuce, ta se dle mého názoru zařadí na 2. místo?
    Dosrážím půjčku a nastoupí tato nepřednostní exekuce z první třetiny. Dotaz: Pokud mu zbývá z první třetiny po srážce půjčky ještě nějaký zbytek - mohl by se použít na umoření nepřednostní exekuce nebo je to hloupost ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 10. 2015 9:06

RenataH (neregistrovaný)

Re: exekuce a pořadí pohledávek
      ano,je to přesně jak píšete. Nejdříve dosrážet podnikovou, pak exekuce. Pokud zbývá ještě něco ke sražení, srazit a odvést na exekuci

• 7. 10. 2015 9:20

mirka..p (neregistrovaný)

Asi už jsem to zde psala, vím že je tento postup správný, ale při jeho aplikaci v praxi jsem tvrdě narazila na odpor exekutora. Také právník společnosti ( asi byl líný se problémem blíže zabývat) jednateli doporučil přerušení srážek na firemní pohledávku a celou třetinu odvádět exekutorovi. Byla jsem proti, argumentovala...leč marně....pan jednatel nechtěl jít do konfliktu s exekutorem.

• 7. 10. 2015 9:56

jo (neregistrovaný)

Děkuji vám za odpovědi. Exekutor se dotazuje, zda má z-ec srážku ze mzdy, tak jsem napsala, že má nepřednostní pohledávku, nepsala jsem podnikovou půjčku, tak uvidím, jak se věci vyvinou, přeji vám pěkný den a děkuji !!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).