Re: exekuce a pořadí pohledávek
Asi už jsem to zde psala, vím že je tento postup správný, ale při jeho aplikaci v praxi jsem tvrdě narazila na odpor exekutora. Také právník společnosti ( asi byl líný se problémem blíže zabývat) jednateli doporučil přerušení srážek na firemní pohledávku a celou třetinu odvádět exekutorovi. Byla jsem proti, argumentovala...leč marně....pan jednatel nechtěl jít do konfliktu s exekutorem.
Re: exekuce a pořadí pohledávek
Děkuji vám za odpovědi. Exekutor se dotazuje, zda má z-ec srážku ze mzdy, tak jsem napsala, že má nepřednostní pohledávku, nepsala jsem podnikovou půjčku, tak uvidím, jak se věci vyvinou, přeji vám pěkný den a děkuji !!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 10. 2015 7:33
dobrý den, zaměstnanci je srážena podniková půjčka na základě dohody, je domluvena měsíční srážka 2.000,- Kč. Dnes byla doručena nepřednostní exekuce, ta se dle mého názoru zařadí na 2. místo?
Dosrážím půjčku a nastoupí tato nepřednostní exekuce z první třetiny. Dotaz: Pokud mu zbývá z první třetiny po srážce půjčky ještě nějaký zbytek - mohl by se použít na umoření nepřednostní exekuce nebo je to hloupost ?