Re: Nemoc a vyl.doba - zúčt.odměna
já jenom dodám, že toto musíte evidovat a později vystavit zaměstnanci potvrzení o tom, že v době PN byla zúčtována odměna. On doloží na OSSZ, které vyloučí 5000 Kč z VZ a započítá mu 30 vyloučených dní.
však jsem psala, že ho musí evidovat a později vystavit zaměstnanci potvrzení. Také jsem psala, jak to dělám já, protože mi přijde jednodušší to dát zaměstnanci nyní s ELDP než aby si možná po 30 letech pro takové potvrzení přišel. A možná by to ani sám nevěděl, že o něco takového může žádat. vyplnění takového formuláře není tak složité...
možná ztratí, možná vybledne, mám založenou kopii v jeho osobní složce. Kdyby chyběly odpracované dny? vždyť naopak, na ELDP je celý měsíc jako odpracovaný, jenom s malým příjmem. A pokud je odměna nižší než jeho měsíční mzda, může mu snižovat důchod (i když samozřejmě, vzhledem k tomu,z jakého období je důchod počítán...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 10. 2015 12:31
Dobrý den,
zam. celý měs. nemoc a zúčt.odměna.
5 tis.
Do přílohy k žádosti uvedu tento měsíc do vyl.dob ?
A VZ bude 5 tisíc ?
Do ELDP by vyl.dobou být nemělo, když má zúčtován příjem, je tak ? Díky M.P.