Re: nerozdělený zisk s.r.o.
moc moc vám děkuji, oni totiž žádného nemají a stále jim říkám, že já jim jen pomáhám s účtováním:-) oni by si nejraději vše dělali sami ale neumí to :-) takže z toho co dali jako vyplacení zisku musím rozložit na to co se pošle jim jako společníkům a 15%srážková daň a ta se odvede, ale vše tedy až do 31.3.2016 jako DPPO?
Srážková daň musí být sražena a odvedena při výplatě zisku, nejpozději však do konce třetího měsíce po dni rozhodnutí valné hromady. Sražená daň se odvede do konce následujícího měsíce, kdy vznikla povinnost daň srazit.
Nemohou nyní rozdělovat podíly na zisku, pokud jako podklad je řádná účetní závěrka k 31.12.2015. Na to je již pozdě.
Takže nyní rozdělují zisk, o kterém ví dle mimořádné účetní závěrky?
Přiznání ke srážkové dani NEEXISTUJE
"Jen" Vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmů fyzických nebo právnických osob
http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5466_17.pdf?201510071316
Pokud vím, tak tento formulář běžně zpracovávají ve firmách mzdové účetní
ano ano, samozřejmě jsem myslela vyúčtování daně vybírané srážkou:-) teď napsali mail, že svolali valnou hromadu a nerozdělený zisk z min let si rozdělili 2013 a 2014, ani nevím zda to řešili právně atd, já jen obyčejná účetní a nevím zda se musí nebo nemusí dělat mimořádná účetní závěrka a zda jde rozdělit zisk kdykoliv během roku. zkusím kontaktovat mzdovku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 10. 2015 13:03
Dobrý den,
pomáhám účtovat v jedné malé s.r.o. Nyní si svolali valnou hromadu a rozdělili zisk min let. chtějí po mně zpracovat přiznání ke srážkové dani. jen bych chtěla radu, umím přesně toto zaúčtovat ale ne vyplňovat přiznání atd, to by měl dělat například daňový poradce nebo se pletu? prosím o info a co případně to obnáší.
děkuji M.