Re: Výnosy příštích období a dohadné účt
Nejedná se například o opakující se platby, kdy se vám dohady v letech +/- nemění? Také jsem se s tímto způsobem účtování setkala, kdy účetní dala v roce 1 na 389 dohad na energie, ale protože už byli v těch prostorách mnoho let a věděla, že to vychází každý rok zhruba stejně, nechala v účetnictví ten dohad z roku 1 i v roce 2, 3, 4.... atd.
Tedy zjednodušila si práci, neodúčtovala starý dohad a následně nenaúčtovala nový - ve stejné výši.
Záleží na tom, jak je to pro vás významná částka..... mmch předchozí účetní asi nedělal inventarizaci účtů, že?
no u těch DPP na 389 to mam jen jednou. Jak jsem psal, ty částky jsou účtovány každá jen jednou a to
Výnosy příštích období - MD 221100 / D 384100
Dohadné účty - MD 502100 / D 389100
No já chci jen poradit, jak ty účty 389 a 384 teď vyčistit.
Já Vám rozumím, ale poradit se dá až se dobereme toho, co je zaúčtováno.
Já chápu, že na 389 máte zaúčtováno jen jednou tedy ten váš zápis 502/389 ale, když píšete, že následně v dalším roce přišla faktura a měl být zrušen dohad...tak jak byla ta faktura zaúčtována? Předpokládám, že taky na 502? tím pádem máte v nákladech ( na 502) tu částku dvakrát, ano?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 10. 2015 8:07
Dobrý den
potřebuji poradit, jelikož jsem se s tím ještě nesetkal. Minulý účetní účtoval položky
Na výnosy příštích období účtoval věci v roce 2014, které v daném roce byli jak fakturovány tak uhrazeny, ale on to nevyčistil, tak že na začátku roku 2015 mám pořád účtovány
Výnosy příštích období - MD 221100 / D 384100
Dohadné účty pasivní, zde jsou účtovány položky už z roku 2013 o který vím, že určitě na to existuje jak faktura tak úhrada.
Dohadné účty - MD 502100 / D 389100