Re: srážená exekuce_zrušená
máte písemně, že je exekuce zrušená, že máte vyplatit zaměstnanci?
já bych to od nich chtěla písemně. a v momentě, kdy to budete mít písemně, poslat tak,jak si on přeje-na adresu.Ale bez úroku, vy jste prováděla srážky na základě exekuce, vy jste mu peníze svévolně nezadržovali, ať se soudí s exekutorem.
paní Renato, děkuji, jen sdělení emailem, právnička byla značně nepříjemná a sdělila, že když je exekuce zrušená, je snad JASNÉ, že mám deponované srážky uvolnit a vrátit zaměstnanci a když jsem trvala na svém, že nemohu vědět, zda sražené částky EÚ nepoužije na dlužné výživné ..., potřebuji sdělení písemné, že je mám uvolnit, tak se uvolila a napsala mail, to je všechno. Zaměstnanec podal (prý) žalobu na organizovaný zločin, to jsem to tedy dotáhla ve mzdové praxi daleko ... :)
tak vy jste organizovaný zločinec? nebojte, Nečasová taky bývala mzdovka, ale osvobodili ji, že prý nic nespáchala, třeba vás taky osvobodí:-)
mailem je písemně, pošlete mu to ihned složenkou na jeho adresu
Děkuji, to byste měly vidět ten výhružný dopis adresovaný přímo jednateli ... pro zasmání - než napsal dopis, volal mi a chtěl mé soukromé telefonní číslo a soukromou adresu že to je pro účely vyšetřování Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu, tak jsem to odmítla, že mu nerozumím, ukončil hovor slovy, abych se nedivila, když u nás zastaví auto a odvezou mě .. :-D musím říci, že to se mnou nejdříve zacloumalo, ale pak jsem si řekla, že se tomu zasměju, jenže on pokračuje ... máte pravdu, nechám to být, ono se to vyvrbí a věřím, že tak nejlépe jak je to je možné, děkuji vám :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 10. 2015 9:59
dobrý den, poštěstil se mi skončivší zaměstnanec, který se soudí s exekutorem ohledně neoprávněně vydané exekuce na mzdu. Postupovala jsem v souladu se zákonem - srážela, deponovala. Skončil pracovní poměr, oznámila jsem soudu, sdělila výši srážek a požádala o zaslání nabytí PM. Došlo nabytí PM, za týden dorazilo usnesení o zrušení exekučních asi 3 příkazů, ale dole informace, že exekuce i nadále trvá. Než jsem se dovolala na soud, uplynul týden, kde mi sdělili, že mám srážky vyplatit zaměstnanci. Obávala jsem se odeslat na účet, když ukončil PP, hned ten den jsem mu napsala do VR sdělení, že částka je připravena k vyzvednutí anebo odešlu na ověřený účet bankou. Odepsal, že požaduje poslat na adresu a zároveň 25% úrok :-(
tak nevím co s tím :-(:-( peníze odešlu dnes, když tedy ve firmě budou, ale nevím co s tím úrokem. Chápu, že jsou peníze defacto zadržované, i když ne mou vinou, srážela jsem díky exekučnímu titulu, ale s tím úrokem si nevím rady, ředitel řekl úroky neposílat, já si myslím, že na ně má nárok ?? od rozhodnutí soudu o zrušení exekuce do doby než je obdrží. Můžete mi prosím poradit? je to nepříjemné, on hrozí soudy a vyšetřováním. Moc děkuji