Re: HPP následně DPP a prohlášení
Nezkoumám, co Vás vedlo k ukončení p.p. z důvodu odchodu do SD,protože to není důvod ukončení p.p.,ale dohodu o tom jste uzavřeli a zřejmě k tomu byl nějaký důvod. Podepsané prohlášení
platí od doby podpisu do jeho zrušení nebo do ukončení p.p.
Vzhledem k tomu, že během jednoho měsíce na sebe navazují oba vztahy, nepovažuji za nutné(i když není žádnou chybou pro nový prac.vztah - DPP) nechat s datem nástupu do DPP znovu Prohlášení podepsat.)
Co se týká zdanění, musí být jeden daňový základ ,jelikož je odvod u jednoho plátce ( zaměstnavatele). To,jestli bude pp. a DPP na dvou páskách ( nebo ML) není podstatné - to je otázka možnosti mzdového SW. Zažila jsem oba způsoby. Je-li vše na jedné pásce, považuji to za výhodnější(přehlednější).
Moc děkuji. Zam-ec bude na DPP provádět práce jen občas, proto jsme ukončili HPP. Prosím, takže sečtu mzdu z HPP a odměnu z DPP, zdaním zálohovou daní a uplatním z celého příjmu slevu na poplatníka? Je to tak správně? Odměna je ve ve výši 5tis.hrubého, takže z této odměny neodvádím sociální ani zdravotní? Moc děkuji za trpělivost-je to můj první případ a nechci udělat chybu.
Musíte-li výpočet prováděr ručně, tak sečtěte dva příjmy ( z DPPbez pojistného a za ty 3 dny z p.p. superhrubou) do jednoho daň.základu. SAmozřejmě pojistné bude jen z hrubé částky za p.p.
Věřím,že to uděláte dobře, protože vidím,že víte o co jde.
není zač, děkuji.
>>>>Vzhledem k tomu, že během jednoho měsíce na sebe
>>>>navazují oba vztahy, nepovažuji za nutné(i když není
>>>>žádnou
>>>>chybou pro nový prac.vztah - DPP) nechat s datem
>>>>nástupu do DPP znovu Prohlášení podepsat.)
>>>>Co se týká zdanění, musí být jeden daňový základ
>>>>,jelikož je odvod u jednoho plátce ( zaměstnavatele).
>>>>To,jestli bude pp. a DPP na dvou páskách ( nebo ML)
>>>>není
>>>>podstatné - to je otázka možnosti mzdového SW. Zažila
>>>>jsem oba způsoby. Je-li vše na jedné pásce, považuji
>>>>to
>>>>za výhodnější(přehlednější).
>>>Moc děkuji. Zam-ec bude na DPP provádět práce jen
>>>občas, proto jsme ukončili HPP. Prosím, takže sečtu
>>>mzdu z
>>>HPP a odměnu z DPP, zdaním zálohovou daní a uplatním
>>>z
>>>celého příjmu slevu na poplatníka? Je to tak správně?
>>>Odměna je ve ve výši 5tis.hrubého, takže z této
>>>odměny
>>>neodvádím sociální ani zdravotní? Moc děkuji za
>>>trpělivost-je to můj první případ a nechci udělat
>>>chybu.
>>Musíte-li výpočet prováděr ručně, tak sečtěte dva
>>příjmy ( z DPPbez pojistného a za ty 3 dny z p.p.
>>superhrubou) do jednoho daň.základu. SAmozřejmě
>>pojistné bude
>>jen z hrubé částky za p.p.
>>Věřím,že to uděláte dobře, protože vidím,že víte o co
>>jde.
>Strašně moc Vám děkuji!!! Jste zlatá-potřebovala jsem
>si ujasnit, že to chápu dobře. Pěkný den Vám přeji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 10. 2015 10:26
Dobrý den, moc prosím o radu. Se zam-cem jsme ukončili HPP dohodou k 3.9.2015 z důvodu odchodu do řádného starob.důchodu. Dne 4.9.2015 jsme s ním uzavřeli DPP. Prosím, platí podepsané prohlášení na slevu popl. z HPP i pro DPP? Musím mu dát nyní slevu na dani pouze u HPP a u DPP až v odměně za říjen? Dále prosím, bude mít dvě výplatní pásky - jednu za HPP a jednu za DPP? Mockrát všem ochotným poradit předem děkuji.