Re: Rodičovská dovolená a přivýdělek
rodič. dovolená je max. do 3 let dítěte, takže zam-tel nemůže schválit zam-kyni čerpání rodič. dovolené do 4 let
pokud nastoupí zam-kyně na stejnou pozici, kterou má v PS, pak už není na rodič. dovolené (i když nastoupí zpět před 3.tím rokem dítěte)
rodič. příspěvek je dávka od státu, rodič. dovolená je volno u zaměstnavatele . Nezaměňujte.
U stejného, nemá žádné odpracované hodiny, jen nějakou smluvenou obchodní provizi z prodeje, abychom si rozumněli.
Ale na ten samý pracovní poměr, na který jí je vyplácena PPM.
Mně jde o to že jsem dnes četla článek kde se píše:
Že čerpání rodičovské dovolené není podmínkou nároku na rodičovskou dovolenou. Zaměstnankyně tak může mít po dobu čerpání rodičovské příspěvku příjem i ze svého stávajícího PP. A pokud jsi stanový kratší pracovní dobu podle § 241 ost. 2 ZP že v tom případě se nejedná o pří-výdělek při rodičovské dovolené ale o ukončení nebo přerušení takové dovolené. a pokračování pracovním poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 10. 2015 13:06
Dobrý den,
Četla jsem diskuse co se týká přivydělávání při rodičovské dovolené a nějak jsem se do toho zamotala Tak bych Vás chtěla poprosit, jestli jsem to dobře pochopila.
Příklad.
Zaměstnankyně účetní na rodičovské dovolené 3 roky bude pobírat rodičovský příspěvek do 3 let věku dítěte. Přitom by jsi chtěla přivydělat na té samé pozici účetní. To může bez omezení a kdy koliv když bude mít zajištěné hlídání zletilou osobou.
Pak zaměstnankyně účetní na rodičovské dovolené 4 roky (schváleno zaměstnavatelem) bude pobírat rodičovský příspěvek do 3 let věku dítěte. Přitom by jsi chtěla přivydělat na té samé pozici účetní mohla by jedině kdyby ukončila rodičovskou dovolenou.
Děkuji za případnou kontrolu.