Vyplacené odstupné a daň

• (neregistrovaný)

9. 10. 2015 11:41

dobrý den, už jsem se tu asi v srpnu ptala, kolegyně mi poradily, děkuji, ale nyní přišla odpově'd od právníka - a ten se dostal na jiná čísla než já.
    Firma doplácí mzdu za leden-březen 2015 vč. odstupného v březnu zaměstnanci. S kolegyněmi jsem se sešla na částkách, ale právník má jiné částky - např. daň počítá v souhru za všechny 3 měsíce, povýší o 1,34, celé zaokrouhlí a z toho počítá daň. Stejně i ZP a SP spočítal z celkové částky (odstupné vyloučil), já jsem rozpočítávala po měsících - co je správně - po měsících nebo najednou ? Zmátl mě :-(
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2015 11:52

KarlaO (neregistrovaný)

Re: vyplacené odstupné a daň
      Váš původní dotaz jsem nečetla, takže nevím, z jakého důvodu jsou vypláceny mzdy zpětně, ale vezmu to logicky...
      pokud jsou to mzdy, které jste mu původně spočítaly, jen jste mu je nevyplatili, tak je máte spočítány samozřejmě měsíčně
      pokud to jsou však mzdy, které doplácíte (nebyly původně zpracovány), tak dle mého se přikláním k názoru právníka, že spočítáte mzdy dohromady

• 9. 10. 2015 12:02

jo (neregistrovaný)

aha, tak to jsem v původním dotazu nejspíše neřekla- jedná se o nevyplacené mzdy a nyní se na základě soudního rozhodnutí vyplácí zaměstnanci. Takže skutečně spočítat dohromady ??

• 9. 10. 2015 12:43

jo (neregistrovaný)

volala jsem vedoucí kontroly na OSSZ a také potvrdila, že dohromady, tak děkuji :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).