Re: European Business Number
Zdravím,
taktéž jsme dnes ve firemní poště objevili identický dopis. Domnívám se, že lze těžko klasifikovat jako podvod, jelikož za oněch 677,-EUR třeba nějakou reklamu na nějakých stránkách mít budete, ale je otázka, zda o ní stojíte. Prostě doporučuji zahodit do koše a nereagovat.
Hezký den
Daniela Míšková
Re: European Business Number
To já chápu, že za to "něco dostanete", ale tvrdím, že dopis se tváří, jako jakási oficiální evropská registrace a lehce si někdo nemusí všimnout, že ho to bude stát 3x677 EUR...
Dopis se dle mého názoru netváří jako nabídka, ale jen jakési doplnění do formuláře a v tom je podle mě ten podvod, se kterým by se mělo něco udělat...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 10. 2015 9:59
Dobrý den,
včera jsem ze schránky vytáhl dopis s formulářem. Po bližším ohledání je evidentní, že se jedná o podvod, který bude nepozorného člověka stát 677,- EUR ročně. Nepochybuji o tom, že se s tímto formulářem zde diskutujicí setkali.
Můj dotaz je následující - co myslíte, je možné tento dopis s formulářem považovat za podvod? Myslíte že je to na trestní oznámení? Resp. nevíte, jestli už třeba neexistuje hromadné terstní oznámení?
Nejde mi o nic jiného, než o to, že se mi nelíbí, že existují takové společnosti a myslím, že pokud to jde, tak je třeba takovým společnostem zatnout tipec.