Výpověď a nepřijití do práce

• (neregistrovaný)

12. 10. 2015 12:44

Dobrý den, pokud dám jako zaměstnanec výpověď a pak už nepřijdu, dostanu tedy áčka a výpověď za hrubé porušení? Ještě něco je pro mne nepříznivé? Mám totiž novou práci a takto mi to v nové práci poradili. Prosím, máte s tím zkušenost?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2015 12:53

all (neregistrovaný)

Re: Výpověď a nepřijití do práce
      Je to tady v historii probíráno mockrát. Pokud přestanete jen tak chodit do práce, zaměstnavatel vám nasází áčka, potom vám zruší PP okamžitě. Může po vás požadovat náhradu výdajů, které mu vaším nechozením do práce vznikly (jiný pracovník, jeho mzda, škoda u klientů atd. ) Dále sice vám to nový zaměstnavatel poradil, ale zároveň si sám musí uvědomit, že totéž vy můžete udělat kdykoliv jemu, pokud se vám naskytne lepší práce a dále, pokud byste vy nebo zaměstnavatel ukončili PP ve zkušební době - nebudete mít nárok na podporu na ÚP. A jako pro mne hlavní důvod, proč takto nepostupovat je ten, že když si to představíte obráceně - zaměstnavatel vás vyhodí ze dne na den, protože se mu naskytl třeba sympatičtější pracovník - to byste asi nadával a třeba si šel na zaměstnavatele stěžovat. Takže zákoník práce by měl platit pro obě strany a obě strany by ho měly dodržovat. Výpovědní doba je stejná jak pro zaměstnance, tak pro zaměstnavatele.
      Osobně bych se spíše s novým zaměstnavatelem zkusila domluvit, zda bych ty 2 měsíce nemohla chodit třeba na dohodu o provedení práce aspoň na několik hodin denně nebo o víkendech, ale rozhodně bych nepřestala jen tak chodit do práce.

• 12. 10. 2015 13:03

RenataH (neregistrovaný)

Re: Výpověď a nepřijití do práce
      a samozřejmě bych se se starým zaměstnavatel snažila ukončit PP dohodou, třeba našla za sebe rychle náhradu a brzy ji pořádně zaučila...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).