Exekuce od OSSZ

• (neregistrovaný)

12. 10. 2015 13:02

Dobrý den, prosím o radu. 1.8.2015 jsme přijali zaměstnankyni na pracovní smlouvu. 15.9. byla vyplacena první mzda. 17.9. došlo od OSSZ 7 exekucí nejednou. Nabytí právní moci ještě nedošlo. Teď nevím, jak mám srážet? Dluh se skládá z pojistného a exe. nákladů. Čistou mzdu za 09/2015 má 10.260 Kč, je vdaná, děti neuplatňuje, ale má 1 syna, který je na střední škole. Nejsem si jistá, jestli mám do výpočtu pro exe počítat i toho syna? Myslím, že ano, pak mi vychází, že mám srazit 722 Kč na přednostní pohledávku (což myslím pojistné je). Pak ale nevím, jestli mám těch 722 Kč poměrně rozpočítat na všech 7exekucí, nebo vzít jednu a napřed splatit tu? Děkuji moc všem za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2015 13:06

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce od OSSZ
      samozřejmě, že studujícího syna musíte počítat jako vyživovanou osobu. 722 je správně. vzhledem k tomu, že jsou všechny od OSSZ, domluvila bych se s OSSZ (exekutorem) a srážela postupně, vždy pouze na 1 exekuci

• 12. 10. 2015 13:13

K. (neregistrovaný)

Děkuji moc za radu. Domluvím se s nimi. A ještě se chci prosím zeptat. Jiná zaměstnankyně je samoživitelka, má 3 děti, plno exekucí. Chtěla jsem se jenom ujistit, jestli nepočítám pro exekuci čistou mzdu špatně. Počítám ji jako k výplatě, tzn. i s daňovým bonusem. Nejsem si teď ale jistá, jestli je to správně. Příklad: hrubá mzda 11.200 Kč, uplatněny 3 děti, čistá mzda 9.968 Kč, daň. bonus 3.656, k vyplacení 13.624 Kč. Exekuce počítám z čisté mzdy, tj. 9.968 Kč (není co srážet). Je to dobře? Děkuji

• 12. 10. 2015 13:20

K. (neregistrovaný)

To jsem ráda. Úplně jsem znejistěla. Ještě jednou moc děkuji za rady. Jste moc hodná. Přeji krásný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).