Re: Kontrolní hlášení a DUZP
>Dobrý den, má prosím někdo ošetřeno, jak bude řešit
>přijatá plnění nad 10 000 z hlediska DUZP? např. přijde
>15.2., takže musí přijít do přiznání i KH za únor, ale
>v B2 se musí vybrat DUZP z faktury 31.1.2016.
Můj program již dnes rozlišuje DUZP a datum přijetí faktury (pro DPH). Takže pro mě žádná změna.
>stejně tak nevím, zda u dokladů do 10 000, pokladních
>, paragonů atd. platí stejně, sice se DUZP do B3
>neuvádí, ale musí tam padat stejným členěním dle data
>přijetí a DUZP jako výše uvedeného ?
Tady nerozumím otázce.
>děkuji moc za názor
1/ souhlas , můj SW také umí a zde je nutno se obrátit na dodavatele SW - dle mého mělo být zapracováno již dříve (minimálně kvůli roční závěrce) ..
2/ B3 -tam není co řešit - uvádí se souhrnně - DUZP nevyplňujete
Já vidím spíše problém v evidenčním čísle.
To budeme přidělávat další kolonky, aby jsem vyplnili evidenční číslo dodavatele a var. symbol pro platbu.
Dle "pokynů" se evidenční číslo musí opakovat u splátkového kalendáře. Platební kalendář je zatím nenapadl.. ..
Nevím jak mě SW umožní u vydaných spl. a platebních kalendářů vyplnit stejné číslo daňového dokladu.
Tak já můžu i u pohledávek mít stejné číslo variabilního symbolu. Jen mám jiné číslo pohledávky. (U závazků taky můžu mít stejný VS, jen dostanu hlášku, že už tento VS existuje.)
Takže asi také věc softwaru.
Klidně prozradím: http://hj-soft.cz/
Nastavuji si různé "pohledávkové řady" - vystavené faktury, faktury, které sám vystavuje klient, pohledávky vzniklé z uzavřených smluv a můžu zadat samostatně VS. Takže pohledávka má číslo pohledávky a VS a číslo pohledávky není stejné s VS. (stejný VS používám u pohledávek vzniklých ze smluv - nájemné, takže stejný VS u všech měsíců, různé číslo pohledávky).
Snad se Vám podaří je přesvědčit :-)
Já si moc nedovedu představit práci, kdybych si tohle nemohla zvolit. Téměř všichni klienti si vystavují faktury sami, k tomu někdy vystavuji něco já, to by byl teda zmatek :-)
(tohle mám v nastavení - že chci samostatně zadávat VS, nemusím to využívat)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 10. 2015 15:20
Dobrý den, má prosím někdo ošetřeno, jak bude řešit přijatá plnění nad 10 000 z hlediska DUZP? např. přijde 15.2., takže musí přijít do přiznání i KH za únor, ale v B2 se musí vybrat DUZP z faktury 31.1.2016.
stejně tak nevím, zda u dokladů do 10 000, pokladních , paragonů atd. platí stejně, sice se DUZP do B3 neuvádí, ale musí tam padat stejným členěním dle data přijetí a DUZP jako výše uvedeného ?
děkuji moc za názor