Re: Rozhodnutí NS 3 Cz 23/70
>>Dobrý den,
>>
>>mám měsíční mzdu, po zkušebce jsem dostala přidáno, v
>>září byl svátek, který mi mzdová účetní počítala z
>>průměru předešlého 1/4letí, což si myslím že je
>>špatně,
>>když má člověk měsíční mzdu, mělo by být jedno jestli
>>je svátek nebo pátek...Navíc díky tomu, že mi brala
>>svátek z průměru a moje HM je momentálně ve smlouvě
>>vyšší, tak z tohoto důvodu jsem měla na výplatnici
>>hrubou
>>mzdu nižší než bych měla mít. Je toto správně, může
>>to
>>tak být? Já si myslím že ne...
>
>U měsíční mzdy jsou oba způsoby možné. Záleží na
>vnitřních předpisech. Buď se mzda nekrátí nebo se svátek
>platí průměrem. To, že je mzda nižší, se stává. Jindy to
>může být naopak.
Re: MPSV -Judr. Trylč
V Zákoníku práce z roku 2009 s výkladem, je kromě jiného toto: Skládá -li se např. mzda zaměstnance z pevně určené měsíční částky, která se zaměstnanci poskytuje ve stálé výši bez ohledu na počet pracovní dnů a svátků v kal. měsíci, a proto v důsledku svátku neuchází, a z části vyjádřené formou provize, která zaměstnanci v důsledku svátku ujde, přísluší zaměstnanci náhrada pouze této části mzdy (složka mzdy), která zaměstnanci v důsledku svátku ušla (provizní část mzdy). Zaměstnanci, kterému s ohledem na způsob odměňování mzda z důvodu svátku neuchází (např. při měsíční mzdě, která je koncipována jako pevná měsíční částka), náhrada mzdy nepřísluší.
Paní Jasná,
pouze tvrdím, že "druh věci CZ ve spisové značce jsem ještě neviděl."
K nicku VH se nevyjadřuji, už jsem s ní vedl debatu a byla to ztráta času. Ještě mě jeden (autocenzura) při tom napadl, co si o sobě vlastně myslím. Snažím se proto pouze sdělovat informace a na některé nicky již nereaguji. Nemám potřebu, aby mne nějaký laik poučoval, že míchám "jabka s hruškama".
Zkrátka druh věci CZ ve spisové značce jsem ještě u NS neviděl.
Hezký den!
Já jsem sice něco našla, ale vzhledem k tomu, že tam je odkaz na vládní nařízení, které přestalo platit v roce 1975, tak nevím, jestli je to ono, co hledáme.
https://www.beck-online.cz/bo/chapterview-document.seam?documentId=onrf6mjzgy3f6obufzygmmjnga
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2015 8:24
Dobrý den,
mám měsíční mzdu, po zkušebce jsem dostala přidáno, v září byl svátek, který mi mzdová účetní počítala z průměru předešlého 1/4letí, což si myslím že je špatně, když má člověk měsíční mzdu, mělo by být jedno jestli je svátek nebo pátek...Navíc díky tomu, že mi brala svátek z průměru a moje HM je momentálně ve smlouvě vyšší, tak z tohoto důvodu jsem měla na výplatnici hrubou mzdu nižší než bych měla mít. Je toto správně, může to tak být? Já si myslím že ne...