Re: Pronájem auta jako reklamní plochy
A jedná se o seriózní nabídku? Není to jen nabídka od „zprostředkovatele prodeje reklamních ploch na autech“?
Ono to zní hodně lákavě, získat hodně peněz za nic, ale abyste nenaletěla, protože podvody s pronájmem reklamních ploch na autech tu už v minulosti byly, stačí dohledat na netu.
Jsem přesvědčena, že je to seriozní nabídka - pána znám osobně. Rozhodně to není sprostředkovatel. Jaké byly podvody? Co by se pro mě měnilo z hlediska dani? Nerozumím.
Buď tam ta reklama bude a já dostanu peníze a pokud je nedostanu, nechám reklamu odstranit.. Teď jste mě trochu vyděsila :-)
Trochu googlení a budete vyděšená oprávněně.
V případě, že nezaplatí, tak i v tom případě budete nucena "dodanit" pohledávku a zaplatit daně.
Viz. ZDP § 23 / 8 / b
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 10. 2015 10:04
Dobrý den,
oslovil mě známý podnikatel, zda by si nemohl pronajmout moje auto, jako reklamní plochu.
Já bych auto normálně používala, on by ho jen polepil reklamou na svoje webovky.
Ročně bych si tam mohla přivydělat 60 tis. Kč, což je pro mě velká částka.
Rozumím, že budu muset tento příjem zdanit (náklady proti tomu asi nebudu mít žádné). Otázka pro mě ale je, zda budu muset platit sociální a zdravotní? Jsem nepodnikatel, chodím klasicky do zaměstnání.
Podléhá toto paragrafu 10 nebo paragrafu 7 ZDP? Nebo něčemu jinému? Snažila jsem se toto nastudovat, ale moudrá z toho nejsem..
Předem děkuji všem za odpovědi.