Re: Průměrný hodinový výsledek
Přiznám se, že jsem ve mzdovém účetnictví nová a PHV jsem poprvé řešila v minulém měsíci v souvislosti s dovolenou zaměstnance, který pobírá minimální mzdu. Do té doby jsem jako hlavní údaj brala měsíční hrubou mzdu 9 200 Kč. PHV počítá Pohoda automaticky z předchozího čtvrtletí a mě vůbec nenapadlo, že to nebude odpovídat platné legislativě. Ponechám tedy PHV 55,- Kč.
Děkuji za Váš čas.
Re: Průměrný hodinový výsledek
Pokud vyjde hodinový průměr menší než minimální mzda, musí se upravit podle § 357. U některých programů musíte opravit ručně. Vždycky se celé čtvrtletí používá stejný průměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 10. 2015 10:26
Dobrý den,
prosím o radu ohledně průměrného hodinového výdělku. Účtujeme v POHODĚ. Máme zaměstnance zaměstnaného na minimální mzdu, PHV za měsíc červenec Pohoda vypočítala z rozhodného období na částku 53,08 Kč. Zaměstnanec v srpnu čerpal 11 dnů dovolené a bylo nutné ručně upravit PHV na zákonné minimum 55 Kč. Při vystavování mezd za měsíc září (žádná dovolená) Pohoda uvádí opět 55 Kč s upozorněním, že tuto částku je třeba ověřit. Předpokládám, že PHV za měsíc září bych měla ručně opravit zpět na původní Pohodou vypočítánou částku 53,08 Kč.
Předem děkuji za rady.