Uplatnění dph u přijaté služby-pronájem

• (neregistrovaný)

14. 10. 2015 13:49

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor: dodavatel vystavil odběrateli daňový doklad za pronájem vánočních stánků v období 11-12/2015. Daňový doklad je vystaven s DUZP 24.9.2015, odběrateli doručen téhož dne. Může odběratel uplatnit odpočet dph ve 3. kvartále nebo až ve 4. kvartále, kdy služba proběhne? Odběratel chce uplatnit samozřejmě ve 3.kv., je v tom dost peněz, které chce "točit", já bych to dala raději do 4.kv., kdy pronájem proběhne. Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 10. 2015 14:42

jinka (neregistrovaný)

Re: Uplatnění dph u přijaté služby-proná
      Na co chcete názory?
      Proč by jste si proboha DPH nemohli uplatnit?

• 14. 10. 2015 14:54

IvKa.Ka (neregistrovaný)

Já mám obavu z toho, že ta služba proběhne až ve 12. měsíci (4. kvartále), tak se bojím dph odečíst už ve 3. kvartále. Nejedná se o zaplacenou zálohu na pronájem, ke které by byl vystaven daňový doklad. Odběratel dostal fakturu - daňový doklad za pronájem stánků. Tento DD není ještě ani zaplacený, bude hrazen v nejbližších dnech.

• 14. 10. 2015 16:26

jinka (neregistrovaný)

Váháte naprosto zbytečně

§21(4) Při poskytnutí služby se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné
      a).. dnem vystavení daňového dokladu
      §71
      (3) Nárok na odpočet daně vzniká plátci okamžikem, kdy nastaly skutečnosti zakládající povinnost tuto daň přiznat.
      §73
      1) Pro uplatnění nároku na odpočet daně je plátce povinen splnit tyto podmínky:
      a) při odpočtu daně, kterou vůči němu uplatnil jiný plátce, mít daňový doklad,

• 15. 10. 2015 9:54

IvKa.Ka (neregistrovaný)

Děkuji mockrát, je vidět, že se musím dovzdělat. Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).