Re: DPP x ÚP
Právě o to mi jde - že si bude muset zaplatit pojištění sám. Jen jsem nevěděla, zda si to myslím dobře... No on nastupoval v pátek s tím, že smlouvu dostal odpoledne a to už na úp nikdo nebyl. Tak tam volal hned v pondělí a už ho vyřadili. No na jednu stranu jeho blbost, na druhou stranu oni mají na všechno měsíc a člověka by pr***i kvůli jednomu dni... Pardon za ten slovník, ale ono to s tou státní správou fakt není jednoduchý... :-(
>>>Dobrý den,
>>>obracím se na vás s malým dotazem - máme zaměstnance
>>>který ukončil studium a nastoupl k nám na DPP na dobu
>>>určitou do konce roku. Za měsíc se určitě vejde do
>>>příjmu 4.600. Teď mi přinesl potvrzení od ÚP o tom,
>>>že....BYL v evidenci od 30.9. do 8.10.2015....´´
>>>Jenže
>>>neměl
>>>by tam být v evidenci stále, když se jedná jen o
>>>dohodu? Díky za info, nevím, zda nad tím jen moc
>>>nespekuluju.. :-)
>>
>>Očividně jej z evidence uchazečů o zaměstnání
>>vyřadili. možná zapoměl včas nahlásit, že má
>>zaměstnání ......
>
>A když není v evidenci - musí si sám platit zdravotní.
Dost nesrozumitelně. Zvlášť ten datum (novinka od 1.10.) byl velice zavádějící, protože řada z nás se lekla, že je v zákonu o zaměstnanosti zase nějaká změna, kterou jsme nezaregistrovali.
To, že se při nekolidujícím zaměstnání pozastavuje vyplácení podpory, platí už několik let.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 10. 2015 11:11
Dobrý den,
obracím se na vás s malým dotazem - máme zaměstnance který ukončil studium a nastoupl k nám na DPP na dobu určitou do konce roku. Za měsíc se určitě vejde do příjmu 4.600. Teď mi přinesl potvrzení od ÚP o tom, že....BYL v evidenci od 30.9. do 8.10.2015....´´ Jenže neměl by tam být v evidenci stále, když se jedná jen o dohodu? Díky za info, nevím, zda nad tím jen moc nespekuluju.. :-)