Re: výše podpory a výpověď pro nadbytečn
Zbytečně se rozepisovat, když vy nevíte, zda po RD budete ještě pacovat (výpovědní doba) nebo podepíšete dohodu. Každopádně pokud vám dá zaměstnavatel výpověď, nevidím důvod, proč by vám v době výpovědi měl vyplácet náhradu mzdy. Pokud organizační změna nastane až posledním dnem vaší výpovědi, tak musíte nastoupit do práce a pracovat.
Re: výše podpory a výpověď pro nadbytečn
Už teď mi bylo naznačeno,že místo pro mě ve firmě není,takže nadbytečnost jistě bude...dočetla jsem se, že jde o překážku na straně zaměstnavatele a pokud běží výpovědní doba a zaměstnavatel nemá pro mě práci,tak vyplácí po dobu výpovědi náhradu mzdy...
Dohodu nemám v plánu podepsat...není to prý výhodné pro ženy po RD co se týče podpory z ÚP...
Ještě jednou děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 10. 2015 20:56
Dobrý den,
prosím o informaci, jak je to s výpočtem podpory v případě, že po skončení RD dostanu výpověď pro nadbytečnost - resp. dohodneme se na ni společně se zaměstnavatelem. Je pravdou,že pokud ve výpovědi je uveden jako důvod organizační změny tak výše podpory bude vypočítávána z průměrného platu před nástupem na RD nebo bude vypočtena minimální podpora v nezaměstnanosti?
A jak je to prosím v případě,že se zaměstnavatelem nedohodneme a budu trvat na 2 měsíční výpovědní lhůtě při výpovědi pro nadbytečnost - je povinnen mi vyhovět a v průběhu výpovědní doby vyplácet náhradu mzdy?
Předem děkuji za odpovědi.